Prokupačka lovišta - hit za Italijane!

Autor:

Dvadesetak lovaca iz Italije od početka marta do sredine aprila dresiralo je njihove pse u lovištima Lovačkog udruženja "Toplica" iz Prokuplja, rekao je danas agenciji Beta upravnik lovišta, Vladan Lazić.

2
A- A A+

pas, ujed psa, psi Foto: MONDO/Jelica Dojčinović


On je rekao da su strance na terene prokupačkog lovišta, koje se prostire na površini od 61.470 hektara, privukli idealni tereni za dresuru pasa, svetski priznata dreserska škola, kao i profesionalan rad lovočuvara i gostoljubivost domaćina.

"Sve su to razlozi da na stotine lovaca iz Italije u poslednjih nekoliko godina dolazi da dresira lovačke pse baš ovde, na obroncima planine Jastrebac", rekao je Lazić.

Nove grupe lovaca iz inostranstva očekuju se, kako je kazao, krajem septembra jer je sada u prokupačkim lovištima u toku lovostaj i reprodukcija divljači.

"U uzgajalištu, koje je pre nekoliko godina napravljeno u ataru sela Miljkovica, naši lovočuvari svakodnevno hrane podmladak divljači, a zahvaljujući njihovom predanom radu i dežurstvima na terenu, tokom ove lovne sezone gotovo da nije bilo krivolova", rekao je Lazić.

Povezano

Sve vesti