Demonstrant se "zalepio" za voz (VIDEO)

Autor:

Jedan muškarac zalepio se danas za voz u poslovnom kvartu Kanari varf u istočnom Londonu, u znak protesta zbog klimatskih promena.

2
A- A A+
london, protest Foto: Tanjug/Kirsty O'Connor/PA via APOn se, naime, rukom zalepio za staklo vagona super lepkom, objavio je britanski "Metro".

Učesnici protesta, muškarac i žena, aktivisti grupe "Pobuna protiv izumiranja" (XR) rekli su da se radi o mirnom protestu, a dok je žena nosila transparent koji se odnosi na klimatske promene, muškarac u jakni se zalepio za voz, prenosi "Dejli star".

Zbog bojazni da bi aktivisti mogli da ometaju rad, na stanicama podzemne železnice isključen je besplatni internet.

Izvor: Youtube/The GuardianInače aktivisti XR su najavili da će se zalepiti za vozove kako bi obustavili njihov rad, a "sve sa ciljem da skrenu pažnju na štetu koju je čovečanstvo učinilo životu na zemlji".

"To je pitanje života i smrti, bez obzira da li živite u Tajpeiju, Melburnu, Mumbaiju", navodi se u saopštenju te grupe.

Ovaj incident samo je jedan u nizu organizovanih u protekla tri dana, tokom kojih je u Londonu uhapšeno skoro 300 aktivista.

Protesti su inače doveli do zatvaranja puteva, gužvi u saobraćaju i ozbiljnih ometanja saobraćaja i poslovanja, što je pogodilo oko pola miliona građana.

"Zeleni" protestuju u Londonu, policija hapsi (FOTO)

Povezano

Sve vesti