mondo.rs,Tanjug

Turisti nastradali u Portugalu, u busu 29 mrtvih

Autor:

U saobraćajnom udesu autobusa, koji je na portugalskom ostrvu Madeira prevozio nemačke turiste, 29 ljudi je poginulo, a 27 povređeno.

Turisti nastradali u Portugalu, u busu 29 mrtvih Foto: Tanjug/Nesreća u Portugalu

Svi turisti u autobusu koji se prevrnuo na portugalskom ostrvu Madeira su bili Nemci, saopštio je gradonačelnik Felipe Susa za televiziju SIC.

"Nemam reči da opišem ono što se dogodilo. Ne mogu da se suočim sa patnjom ovih ljudi", rekao je Susa, prenosi Rojters.

Autobus, u kome su bili vozač, turistički vodič i 55 turista iz Nemačke, prevrnuo se u sredu u 18.30 na strmoj padini nakon što je na krivini sleteo sa puta i udario najmanje u jednu kuću u naseljenom mestu, rekao je gradonačelnik Funčala Filipe Souša za kablovsku stanicu a prenosi Rojters.

Među žrtvama je 17 žena i 12 muškaraca, javio je AP.

Potpredsednik regionalne vlade Madeire Pedro Kalado je na pres konferenciji kazao da su povređeni, uključujući portugalskog vozača i lokalnog vodiča, prevezeni u lokalnu bolnicu.

Portugalski premijer Antonio Košta je na Twitteru napisao da je uputio saučešće nemačkoj kancelarki Angeli Merkel. "Sa velikom žalošću sam primio vesti o ovom tragičnom događaju u Madeiri", napisao je on.

Portparol Merkelove Štefen Zajbert izjavio je da su "užasne vesti stigle iz Madeire".

"Mi smo u najdubljoj žalosti zbog svih onih koji su izgubili život u udesu autobusa", napisao je Zajbert na Twitteru i dodao: "Naše misli su s povređenima".

On je naveo i da je nemačka vlada uspostavila posebnu telefonsku liniju za ljude zabrinute zbog članova svojih porodica.

Vlasti su saopštile da istražuju uzrok nesreće, navodi AP.

Povezano

Sve vesti