mondo.rs,Beta

Pronađena keruša Mila koju je tražila cela Srbija

Autor:

Keruša Mila za kojom su proteklih dana tragali porodica Velimirović iz Niša, njihovi prijatelji, poznanici i mnoge Nišlije, ali i drugi građani Srbije, pronađena je i vraćena vlasnicima.

11
A- A A+
ilustracija Foto: YouTube/printscreen/blackchowchows ilustracija

Javnost u Srbiji ganulo je to što je pas pripadao devojčici Evi (4) koja je preminula zbog tumora i veliki broj građana priključio se potrazi, a na društvenim mrežama objavljeni su mnogobrojni apeli.

Ženka Mila rase čau-čau, crne boje, pobegla je iz dvorišta porodične kuće porodice Velimirović pre četiri dana i tada je za njom počela potraga u niškom naselju Duvaništu, ali i u drugim delovima grada.

Pronađena je u sredu uveče.

Marija Velimirović, majka jednogodišnje Nine i Eve koja je preminula decembra prošle godine, rekla je agenciji Beta da je pas primećen u naselju Beverli Hils, a uhvaćen pored Nišave.


"Mila je bežala pa se čitava grupa ljudi potrudila da je uhvati. Nišlije su pokazale da su zaista velikog srca. Beskrajno hvala svima koji su nam pomogli da je pronađemo", kazala je Velimirović.

Ona je istakla da je za porodicu Velimirović potraga za Milom predstavljala mnogo više od "obične" potrage za psom.

Pas 80 dana čeka na mestu gde mu je poginula gazdarica

"Evi je Milu poklonila majka deteta koje je takođe obolelo od tumora na mozgu. Pas je bio namenjen za Evino ozdravljenje, ali na žalost nije bilo tako.... Pas je sada kućni ljubimac naše mlađe ćerke Nine i zaista smo svim srcem želeli da ga pronađemo", izjavila je Velimirović.

Povezano

Sve vesti