mondo.rs

Ugao koji niste videli na TV: Bila je ruka Ljorentea!

Autor:

Postavlja se pitanje zbog čega Džunejt Čakir nije imao uvid u ovaj ugao kamere koji signalizira da je Fernando Ljorente ipak loptu zakačio rukom, a ne da ga je prvo pogodila u kuk...

Ugao koji niste videli na TV: Bila je ruka Ljorentea! Foto: Guliver/Laurence Griffiths/Getty Images

"Iz jednog ugla je gol Fernanda Ljorentea postignut rukom, a možda iz sudijinog nije".

Ovako je, bez ikakve drame, Pep Gvardiola govorio o spornoj sudijskoj odluci koja je označila eliminaciju njegovog tima iz Lige šampiona, naglasivši pritom i da podržava VAR tehnologiju, kao i da se ne buni zbog dosuđenog ofsajda kada je Siti poveo 5:3 u 93. minutu.


Svestan je da je Bernardo Silva imao nameru da odigra za Kuna Aguera koji je bio "iza" odbrane Totenhema i već je zaboravio na to okrenuvši se osvajanju titule u Premijer lige, ali navijači ne mogu tako lako...

Posebno gol Fernanda Ljorentea!

Ključni momenat meča odigrao se u 73. minutu posle kornera koji je izveo Kiran Tripijer, a Fernando Ljorente dobio skok duel i loptu prosledio u mrežu Edersona koji se odmah pobunio kod sudije Džunejta Čakira navodeći da je Španac igrao rukom.

SITI - TOTENHEM: IGRAĆE SE FUDBAL, OVO SE PONOVITI NEĆE!

Dobio je arbitar signal iz VAR sobe da je situacija sporna, odlučio je sam da pogleda usporeni snimak, a iz dva ugla koja je posmatrao - činilo se da je Ljorente igrao kukom.

Ipak, pošto su utakmice Lige šampiona pokrivene sa oko 30 kamera, pojavio se i snimak koji Džunejtu Čakiru iz nekog razloga nije prikazan na monitoru, a koji pokazuje sasvim suprotno - da Fernando Ljorente JESTE rukom dao gol!Prvo ga je lopta pogodila u lakat, potom u kuk (butinu) i prevarila Edersona.

Postavlja se pitanje da li bi Džunejt Čakir pokazao na centar i da je video ovaj ugao kod koga Fernanda Ljorentea ili bi poništio pogodak koji bi u tom trenutku i dalje značio prolaz za Mančester siti...

Sve u svemu, VAR tehnologija se pokazala kao korisna u Ligi šampiona do sada, ali kao da se ne koriste sve blagodeti koje ima, možda i zbog žurbe da se brže donese odluka.

PEP GVARDIOLA: MOGLO JE DA BUDE SKROZ DRUGAČIJE

Tako je Čakiru iz VAR sobe stigao "signal" za samo dva ugla koja nisu dovoljno precizna...

Mnogi će reći da je i ruka bila uz telo, ali španski sudijski ekspret Ituralde-Gonzales ne vidi opravdanje u tome, odnosno instrukcije UEFA su da ni tada gol nije regularan.

"Ako lopta pogodi ruku i onda kuk - instukcije UEFA su jasne - ne možete da postignete gol rukom, čak i kada to nije namerno. Nema veze ni što je lakat blizu tela. Ako se desi defanzivcu, to nije penal, ali ako se desi igraču koji hoće da postigne gol - onda je povreda pravila. To je Roseti rekao UEFA sudijama", objasnio je Španac na jednom televiziji.

Pogledajte "hajlajtse" sa meča odigranog na "Etihadu" kakav se dugo neće ponoviti.

Izvor: MONDO/Arenasport

Povezano

Sve vesti