mondo.rs,Tanjug

Obradović: Pravimo tim za razgovore s vlastima

Autor:

Protest "1 od 5 miliona" biće nastavljen u subotu, a na njemu će od građana biti zatražena podrška za tim stručnjaka koji bi sa predstavicima vlasti trebalo da razgovoraju o zahtevima iznetim na velikom mitingu u subotu.

28
A- A A+
Boško Obradović Foto: Tanjug/Tanja Valič

To je danas izjavio lider Dveri Boško Obradović.

"Subota je dan kada ćemo građanima prestaviti tim stručnjaka, eksperata spremnih da razgovraju o buduće uređenu REM, RTS i nadležnih instiucija koje bi trebalo da pripreme poštene i fer izbore", rekao je Obradović u holu Skupštine čiji rad deo opozicije bojkotuje pet meseci.

Obradović je rekao da će opozicija ako vlast ne prihvati razgovore sa tom delegacijom izneti i planove kako će je "dozvati pameti".

"S obzirom da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić odbio svaki dijalog i ne želi da razgovara o naša tri zahteva za subotu u 18 sati zakazujemo novi protest kod Terazijske česme", rekao je Obradović i dodao da je česma novo mesto okupljanja jer je plato u blokadi zbog "urbcida koji vrši zamenik gradonačelnika Goran Vesić i ostali gradski čelnici".

Kako je rekao, naredni protest je u subotu, iako je, dodao je, pobunjeni narod veliki skup 13. aprila doživeo kao završetak jedne faze protesta.

Dačić: Sutra spektakl, koncerti i govori više sati

I ostali predstavici poslaničkih grupa koje bojkotuju rad parlamenta među kojima su bili Goran Ćirić, Sonja Pavlović, Marko Đurišić, Miroslav Aleksić, Vladimir Đurić i Đorđe Vukadinović, ocenili su poziv predsednice parlamenta na konsultacije kao neiskren i kao farsu u kojoj ne žele da učestvuju.

Vučić opoziciji: Probićemo svaku vašu blokadu

Vukadonvić je izneo malo drugačiji stav, a to je da bi opozicija trebalo da inicira razgovore u parlamentu, jer je to, kako je ocenio, odraz snage.

Povezano

Sve vesti