mondo.rs

Rivers ostao bez "goriva": Nema izgovora

Autor:

"Moramo da budemo mentalno spremni za petak".

Rivers ostao bez "goriva": Nema izgovora Foto: MN Press

Maestralno do poluvremena, a posle pauze - veoma loše.

Tako je igrao Kejsi Rivers (32) u sredu, u trećoj utakmici finala ABA lige, u kojoj je uhvatio sjajan ritam, ubacio 19 poena bez promašaja, pa potpuno stao.

Imao je Amerikanac lepu priliku da u završnici pogodi važnu trojku za "minus 3", ali ni tada nije našao način da se vrati "u meč". Budućnost je to iskoristila da prvi put ove sezone savlada Beograđane i da smanji svoj zaostatak u finalnoj seriji ABA lige.

"Imali smo pristojan prvi deo meča i uglavnom smo kontrolisali utakmicu. U drugom delu nismo imali bilo šta... Promašili smo mnogo šuteva, napravili mnogo defanzivnih grešaka, dozvolili im da trče i kada se i publika vratila, bilo je teško", izjavio je Rivers nakon meča.

Šta je bilo drugačije u drugom delu?

"Odbrana se promenila. Bilo je mnogo drugačije, ali to nije izgovor. Imam druge načine da se pokrenem i to je na meni. Izgubili smo sebe u nastavku i moramo da nađemo način da pobedimo u gostima".

Kejsi Rivers, Rivers Foto: MN Press

Upitan šta će biti najvažnije u sledećoj utakmici, Rivers je rekao da je važno da Zvezda ostane "u meču" od početka do kraja.

"Ključno je da radimo 40 minuta ono što smo u sredu radili u prvom delu. Moramo da budemo mentalno pripremljeni. Takvi smo bili u prvih 20, 25 minuta, ali posle toga nije bilo tako".

Da li je umor faktor pred četvrti meč?

"Osećao sam bol, ali to nije izgovor. Kada počne utakmica moram da budem u stanju da nastupam. Sada moram da se odmorim i biću spreman za petak".

Na pitanje o odsustvu Stratosa Perperoglua, koje se veoma osetilo u momentima u kojima je Koti Klark preuzeo inicijativu, Rivers je rekao da bi ekipa trebalo da nađe rešenje i za tu situaciju.

"Treniramo svakog dana. Jedan padne, drugi uskoči i mora da popuni upražnjeno mesto. Promašili smo te šuteve, ali moramo da uradimo šta je potrebno da bismo pobedili", dodao je Amerikanac.

Četvrti meč finalne serije - petak u 19 časova.

Povezano

Sve vesti