Tanjug,MONDO/Tanjug

Nagrade grada Beograda: Ovo su dobitnici!

Autor:

Na svečanosti u Skupštini grada, danas su laureatima uručene Nagrade grada Beograda za 2018. godinu.

Nagrade grada Beograda: Ovo su dobitnici! Foto: MONDO/Stefan Stojanović Nenad Jezdić - 12. 7. 1972.

Svim dobitnicima i prisutnima u Skupštini grada obratio se gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić koji je istakao da je srpska prestonica danas moderan i slobodarski grad.

"Imali smo puno uspešnih ljudi i projekata koji su zasluživali da budu nagrađeni. Zahvaljujem se svin laureatima na svemu što su učinili svojim trudom i kreativnošću da bi između ostalog i Beograd bio bolji, lepši, humaniji i zdraviji grad. Ovakva dela moraju da budu podstrek svima nama", kazao je Radojičić.

U ime nagrađenih, na nagradama se zahvalio istoričar umetnosti Nikola Kusovac.

"Zaslugu što vam se obraćam sada u ime nagrađenih trebalo bi potražiti u mojim godinama , a ne u osobitom značenju mog dela. To činim u ime opšte pažnje i hvale vredne i dostojne galerije ličnosti, stvaralaca koji su svojim delovanjem dali neprocenjiv doprinos boljitku našeg grada i društva u celini", kazao je Kusovac.

Nagrada za književnost i prevodno stvaralaštvo pripala je Jeleni Lengold, za knjigu "Odustajanje".

Dobitnik nagrade za pozorišno stvaralaštvo je glumac Nenad Jezdić, za ulogu Kantora u predstavi "Kralj Betajnove" u produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Glumac Igor Djorđević nagrađen je u kategoriji filmskog i radio-televizijskog stvaralaštva za ulogu Djorđa Katića u TV seriji "Koreni".

U oblasti likovnog i primenjenog stvaralaštva, vizuelnih i proširenih medija nagrađen je Milija Nešić, za samostalnu izložbu "Umetnost pulsira kosmosom".

Kompozitor Miroljub Aranđelović Rasinski dobitnik je nagrade grada za muzičko i scensko stvaralaštvo, za nacionaln operu "Sedra", premijerno koncertno izvedenu 17. decembra prošle godine u Kolarčevoj zadužbini.

Specijalno priznanje za izuzetan doprinos u realizaciji događaja od značaja za Beograd dobio je Ivan Tasovac za koncert na otvorenom "Piknik pod zvezdama", u ogranizaciji Beogradske filharmonije.

Dobitnici Nagrada za stvaralaštvo mladih su Milica Tomić u oblasti nauke i Tamara Žderić u oblasti umetnosti.

Pogledajte šta je Nenad Jezdić rekao za MONDO TV:

Izvor: MONDO portal

Povezano

Sve vesti