mondo.rs,Tanjug

Srbi s Kosova peške stigli kod Vučića (VIDEO)

Autor:

Predsednik Aleksandar Vučić primio je grupu Srba s Kosova i Metohije, koja je prošlog petka pešice krenula s administrativnog prelaza Jarinje kako bi prisustvovala skupu 19. aprila u Beogradu i pružila mu podršku.

73
A- A A+
srbi kosovo aleksandar vučić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Vučić ih je primio u Predsedništvu, gde su došli sa transparentom, koji su nosili tokom celog puta, s natpisom: "Srbi sa KiM za Srbiju i Vučića".

Nenad Georgijev kaže da su mladići ostvarili cilj zbog kojeg su 12.aprila krenuli iz Leposavića - došli su u prestonicu da pruže podršku presedniku Srbije Aleksandru Vučiću i njegovoj politici.

''Došli smo da mu kažemo da smo uz njega, da podržavamo njegovu politiku i da mu zahvalimo za sve što radi za Srbe sa KiM. Mi znamo i vidimo koliko napora predsednik Vučić svakodnevno ulaže da od Srbije stvori jaku i stabilnu državu, a jedino je takva Srbija garant našeg opstanka i ostanka na KiM'', poručio je Georgijev novinarima u zgradi Predsedništva posle sastanka sa predsednikom Vučićem.

Obraćajući se medijima, Vučić je zahvalio grupi Srba sa KiM na njihovom poduhvatu i na tome što, kako je rekao, vole Srbiju i KiM u Srbiji.

"Neki su dobijali infuziju, imaju žuljeve, malo ko je nepovređen, ali su izdržali ovaj težak i naporan put sa severa KiM do Beograda, da bi pružili podršk miru, stabilnosti, ali i očuvanju naše otadžbine i očuvanju svojih domova i sopstvenom osptanku na KiM", podvukao je predsednik.

Mladići sa KiM, njih 27, pošli su prošlog petka na marš mira da bi, kako su naveli, dali podršku predsedniku Vučiću i njegovim naporima za bolji život kako Srba na KiM, tako i za bolju, jaču i modernu Srbiju i bolji život svih njenih građana.

Izvor: Tanjug

Dačić: Sutra spektakl, koncerti i govori više sati

Iz Leposavića, na putu ka Beogradu, prošli su kroz Rašku, Ušće, Kraljevo, Mrčajevce, Preljinu, Ljig, Lajkovac i Stepojevac.

Povezano

Sve vesti