mondo.ba

Zbog "ustaške majke" 4 meseca van posla!

Autor:

Šef stručnog štaba Veleža Ibro Rahimić udaljen iz fudbala na četiri meseca zbog incidenata na meču sa Olimpikom, kada je protivničkom igraču psovao "ustašku majku".

Zbog "ustaške majke" 4 meseca van posla! Foto: MONDO/Samir Cacan

Derbi 19. kola Prve lige FBIH između saravevskog Olimpika i mostarskog Veleža (2:2) , odigran 24. marta, osim velikog povratka domaćih obeležili su i incidenti.

Trener Veleža Ibro Rahimić je tokom utakmice vređao protivničkog igrača i psovao mu "ustašku majku", što je i sam potvrdio, ali i istakao da je i on bio vređan na nacionalnoj osnovi.

Epilog svega su kazne koje je izrekla Disciplinska komisija FS FBIH, posle kojih Rahimić duže vreme neće na fudbalski teren.

Rahimić je zbog vređanja protivničkog igrača kažnjen zabranom vršenja svih funkcija u fudbalu u trajanju od četiri meseca i novčanom kaznom u iznosu 1.000 KM (500 evra).

Zanimljivo je da su kažnjeni i glavni sudija Dragan Petrović, prvi pomoćnik Sreten Udovičić i četvrti sudija Admir Šehović, kako se navodi zbog prekršaja iz članova 72 i 74 Disciplinskog pravilnika FSBIH, odnosno otežavanja vođenja postupka i obmanjivanja i dovođenja u zabludu.

Sva trojica kažnjeni su novčanom kaznom od 500 KM (250 evra).

FK Velež kažnjen je i sa 800 KM (400 evra) zbog loše organizacije utakmice 22. Kola Prve lige FBIH protiv FK Slaven, kada su njegovi navijači koristili pirotehnička sredstva.

Povezano

Sve vesti