mondo.rs

Bravo! U ovome su Piroćanci najbolji u zemlji

Autor:

Nije reč o peglanoj kobasici, već o bezbednosti u saobraćajum jer u 2018. nijedna osoba nije izgubila život na putevima Pirotskog okruga

16
A- A A+
policija Foto: MONDO/Petar Stojanović

Na području Pirotskog okruga u 2018. nijedna osoba nije izgubila života u saobraćajnim nesrećama, javio je RTS. Zbog je policijska uprava u Pirotu dobila nagradu za bezbednost saobraćaja.

Prethodnih godina u ovog kraju naše zemlje ginulo je na putevima između 7 i 15 osoba. Osim što je prošla godina prošla bez ijedne fatalne nesreće, što je najbolji rezultat u Srbiji, i broj povređenih je prepolovljen.

Pirotska policija je ovakav rezultat postigla zahvaljujući pojačanim kontrolama saobraćaja na svim kritičnim mestima, kako u gradu, tako i na međunarodnom magistralnom putu, na kome se ranije dešavao veliki broj udesa.

U lokalnoj policiji su istakli i da su posebnu pažnju posvetili bezbednosti najranjivijih kategorija, kao što su deca, biciklisti i vozači radnih mašina.

Osim mera prevencija, i kazne su uticale na ovaj rezultat. Sredstva prikupljena na taj način uložena su u saobraćajnu infrastrukturu čime je dodatno povećana bezbednost.

Tako je policija u blizini pirotskih škola postavila i interaktivne čitače brzine, koje vozače obaveštavaju o trenutnoj brzini vozila. U zavisnosti da li je prekoračena ili ne, na semaforu se, pored brzine, ispisuje i :( odnosno :).

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagramstranicama.

Povezano

Sve vesti