mondo.rs

Dragan Džajić: Interesovanje za miting kao za Zvezdu

Autor:

Jedan od najboljih jugoslovenskih fudbalera svih vremena Dragan Džajić očekuje ogroman broj ljudi na mitingu "Budućnost Srbije" u Beogradu. Dušan Borković: "Da podržimo jedinu pristojnu politiku, koja donosi nova radna mesta".

122
A- A A+
Dragan Džajić Crvena zvezda Foto: MN Press

Počasni predsednik FK Crvena zvezda Dragan Džajić gostovao je na TV Pink gde je rekao da očekuje da miting "Budućnost Srbije" u Beogradu bude sličan onome kada igra Zvezda.

"Ovakvo interesovanje me podseća na ono kad Zvezda igra velike međunarodne utakmice. Kao kada je tada spektakl, očekujem da i večeras bude jedan takav i veliki broj ljudi, kao kad Zvezda igra u Evropi", rekao je Džajić.

Govoreći o najavljenom renoviranju stadiona Crvene zvezde, Džajić je rekao da Zvezda zaslužuje da ima stadion koji "izgleda evropski, kao što ih imaju svi evropski velikani imaju.

"Sada je započeta rekonstrukcija, a stadion treba da ostane na mestu na kojem je sada, jer je to želja svih u Zvezdi. Nadam se da će 'Marakana' dobiti pravi izgled u narednim godinama, jer bi bio veliki greh pomerati stadion a tog mesta. Navijači su navikli na taj stadion. Nadam se da će stadion ubuduće izgledati onako kako dolikuje klubu kakav je Crvena zvezda. Zvezda je klub koji ima ambicije da više igra na međunarodnoj sceni, a za to su potrebni uslovi i određeni komfor za gledaoce".

On se saglasio sa ocenama da Crvena zvezda i drugi klubovi sada imaju pomoć od države.

"Predsednik Vučić je najavio da će pomoći ne samo Crvenoj zvezdi, već i drugim klubovima i naveo je i klubove i gradove. Velika je stvar za sport što imamo čoveka koji voli sport i koji želi da pomogne sportu", rekao je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i njen predsednik.

Automobilista Dušan Borković, koji je poslanik Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini Srbije, rekao je da je miting prilika da se "na jednom mestu okupi sva pristojna Srbija, vredna radna i što je najvažnije - poštena".

"Treba da podržimo jedinu politiku koja ima budućnost, a to je politika Aleksandra Vučića, da imamo nova radna mesta, da imamo investicije, da imamo nove puteve, da se gradovi rekonstruišu...", rekao je Borković gostujući na TV Pink.

Usprotivio se protestima opozicije i blokadama na gradilištima.

"Zgrozi se svaki čovek, a ja sam obišao ceo svet, kad vidiš da neko ruši ono što se gradi. Kad pričam o tom 'fajtu' sa saobraćajnim znakovima, nerealno je da neko ruši ono što se gradi. Svuda u svetu ima trgova u centru koji se rade. Naravno da ima gužve, ali građani su svesni dobrobiti, koje će od toga imati", rekao je Borković.

Kaže i da tokom trkačke sezone često dobija pitanja od kolega vozača i navijača o Aleksandru Vučiću.

"Kad smo imali predsednika koji je toliko priznat i od Zapada i od Istoka, i od Angele Merkel, francuskog predsednika Emanuela Makrona, preko Vladimira Putina i predsednika Kine? Mi smo jedina zemlja koja je ostala u dobrim odnosima sa Zapadom, a da nismo uveli sankcije Rusiji", rekao je ovaj automobilista.

Povezano

Sve vesti