MONDO/Tanjug

STRAVA U KARLOVCIMA: Rotvajler izujedao decu

Autor:

Troje dece zadobilo je povrede kada ih je komšijski rotvajler danas u Sremskim Karlovcima napao i izujedao. Najteže povrede zadobio je šesnaestogodišnjak, otkinuto mu je meso veličine šake. Hrabar čin policajke, a ekipe Hitne...

58
A- A A+
rotvajler, pas, psi Foto: MONDO

Drugo dvoje dece, od 13 i 11 godina, zadobilo je lakše povrede.

Reč je o vlasničkom psu koji je iz dvorišta porodične kuće u Balkanskoj ulici izašao na ulicu gde je napao komšijsku decu, koja su potom pobegla u kuću.

Policija je odmah izasla na teren dok ekipa Hitne pomoći, koja je takođe brzo stigla, nije smela da uđe u dvorište, jer je pas i dalje slobodno šetao.

Policajka iz patrole uspela je da uđe kroz prozor kuće u sobu u kojoj su deca pobegla i dečaku sa povređenom rukom ukazala je pomoć.

Drama u Nišu: Pas izujedao dete u dvorištu škole

Ekipa Hitne pomoći, koja je iz straha sve vreme odbijala da uđe u kuću u koju su povređena deca pobegla, ušla je tek nakon sat vremena od incidenta i to pošto im je žena iz komšijske kuće pokazala put do ulaza.

Tek tada su izveli troje povređene dece.

Napad staforda u Pančevu: Ko je kriv?

Sa njima je prethodno sve vreme u kući bila policajka iz policijske stanice u Sremskim Karlovcima, koja je odmah ušla kroz prozor kuće i trojici dečaka ukazala medicinsku pomoć.

Inače u Sremskim Karlovcima ne postoji služba koja bi mogla da dođe i i pobrine se za psa, a iz Zoohigijene u Novom Sadu rekli su da opština nije pod njihovom ingerencijom, pa "ne mogu da intervenišu".

Očekuje se dolazak ekipe za uviđaj, a policija će protiv vlasnika psa podneti krivičnu prijavu za izazivanje opšte opasnosti po bezbedednost, rečeno je Tanjugu.

Povezano

Sve vesti