mondo.rs,Tanjug

Đilas za dijalog sa vlastima

Autor:

Jedan od lidera opozicionog Saveza za Srbiju izjavio je da je dijalog vlasti i opozicije neophodan kako bi se bi se prevazišla podeljenost u društvu.

14
A- A A+
đilas, dragan đilas, djilas Foto: MONDO/Stefan Stojanović

"Bez razgovora necemo smanjiti tenzije. A, koje je mesto dijaloga, fizički, da li je to zgrada Skupštine ili negde drugo, to nije toliko bitno", rekao je Đilas za Radio Slobodnu Evropu i dodao da "dijalog ne znaci sastanak šefova poslanickih grupa o skup?tinskom dnevnom redu, već rešenje za ovakve situacije".

On nije nije naveo ko bi trebalo da učestvuje u tom dijalogu i na kojem nivou bi se on vodio, a rešenja su po njegovom mišljenju - "da Regulatorno telo za elektronske medije radi svoj posao, da Radio-televizija Srbije radi svoj posao, da dobijemo demokratska, fer izborna pravila, da smanjimo tenzije u društvu, i da dođemo do izbora na kojima građani treba da kažu svoje mišljenje".

Uveren je da će "pre ili kasnije, do toga ipak doći", jer, ističe, "ova priča mora da se vrati u jedan mirnodopski režim, kako bismo došli do rešenja".

OSNOVANA STRANKA SLOBODE I PRAVDE

Večeras je, inače, u Beogradu osnovana Stranka Slobode i pravde a za predsednika je izabran Dragan Đilas.

Na osnivačkoj skupštini te stranke u prostorijama opštine Stari grad, za potpredsednike izabrani su Marinika Tepić, Dejan Bulatović i Borko Stefanović koji je i zamenik predsednika stranke.

Takođe, izabrani su članovi Predsedništva stranke, među kojima su Marko Bastać i Ana Stevanović, kao i članovi Glavnog odbora.

Đilas je rekao da su reči sloboda i pravda najvažnije reči danas u Srbiji, za koje treba svi zajedno da se borimo.

"Naš fokus će biti, pre svega, na ekonomskom razvoju Srbije i obrazovanju za koje smatramo da nije trošak nego ulaganje u taj isti razvoj", rekao je Djilas novinarima.

Dodao je da nije za razgraničenje kao rešenje za Kosovo i Metohiju,m već za pomirenje, odnosno za deklaraciju "dve skupštine".

Povezano

Sve vesti