mondo.rs

Mustang dobio poklon od najljućeg konkurenta FOTO VIDEO

Autor:

Fordova legenda je četvrtu godinu za redom najprodavaniji sportski kupe na svetu

Mustang dobio poklon od najljućeg konkurenta FOTO VIDEO Foto: MONDO/Goran Sivački

Prvi Mustang je svetlost dana ugledao 17. aprila 1964. kada je Henri Ford II otkrio nov model na sajmu u Njujorku. U čast 55. rođendan ovog legendarnog automobila, kolege iz Ševroleta su napravile prigodnu video čestitku.

Izvor: YouTube/Chevrolet Arabia

U spotu se može videti sladak mali konj koji slavi rođendan sa tortom na kojoj su dve "petice". Kada slavljenik zatvori oči i oduva ih, ukrasni papir se sklanja sa poklona, novog Ševrolet Kamara. A tu je i prigodna čestitika: "Neka želje se ostvaruju. Srećan rođendan, mali poni."

U čast jubijela, Ford je na Sajmu automobila, koji se trenutno održava u Njujorku, predstavio novi motor za Mustanga. U pitanju je turbo-benzinski agregat, zapremine 2,3 litra, koji uz pomoć paketa visokih performansi proizvodi 335 konjskih snaga. Do "stotke" mu treba oko 4 sekunde.

Osim novog motora, Mustang je osvežen i ekskluzivnim 19-inčnim felnama, kao i prelepim izduvima.

Ipak, najbolji poklon predstavlja podatak da je Mustang četvrtu godinu za redom najprodavaniji sportski kupe na svetu sa više od 113 hiljada prodatih jedinica u 2018.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagramstranicama.

Povezano

Sve vesti