Fonet

Uskršnja čestitka Vučića i Brnabić

Autor:

Predsednik i premijerka Srbije, kao i predsednica Skupštine Srbije, čestitali su Uskrs svim građanima koji praznik slave po Gregorijanskom kalendaru.

1
A- A A+
jaja, uskrs, pijaca Foto: MONDO/Stefan Stojanović

"Povodom najvećeg hrišćanskog praznika, svim vernicima koji Uskrs slave u nedelju upućujem najsrdačnije čestitke. Želim vam da ovaj hrišćanski raznik provedete sa svojim najbližima u zdravlju i blagostanju", navodi se u čestitki predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Brnabić u čestitki beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i svim vernicima poželela da praznik proslave u radosti i miru sa svojim najbližima.

"U vreme praznika, posebno nam je pružena prilika da pokažemo ljudskost, dobru volju i brigu za sve ljude kojima smo potrebni", ističe se u čestitki.

Premijerka Srbije pozvala je, povodom Uskrsa, na toleranciju i poštovanje različitosti.

"Želim da iskoristimo svaki trenutak u kojem ćemo zajednički graditi naše društvo na temeljima tolerancije, poštovanja različitosti i uvažavanja hrišćanskih vrednosti na koje nas veliki praznici podsećaju", istakla je u uskršnjoj čestitki premijerka Brnabić.

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković ukazala je u čestitki na vrednosti mira, tolerancije i međusobnog uvažavanja.

"Neka ovaj veliki hrišćanski praznik oživi čvrstu veru u pobedu života, ljubavi i budućnosti nad mržnjom i smrću, kao i vrednosti mira, tolerancije i međusobnog uvažavanja, posebno značajnim u vremenima izazova", navodi se u uskršnjoj čestitki predsednice Skupštine Srbije.

Povezano

Sve vesti