Sretenović napustio klupu Vojvodine

Zoran Sretenović napustio je mesto šefa stručnog štaba Vojvodine u nedelju uveče, posle poraza novosadske ekipe od Bosne u NLB ligi.

0
A- A A+

Zoran Sretenović napustio je mesto šefa stručnog štaba Vojvodine u nedelju uveče, posle poraza novosadske ekipe od Bosne u NLB ligi.

Crveno-beli iz Novog Sada upisali su ukupno osmi neuspeh, uz samo jednu pobedu u regionalnom takmičenju, nakon čega je bivši reprezentativac Jugoslavije rešio da se povuče.

"Smatram da je u duhu sporta i morala bilo vreme da podnesem ostavku, jer posle osam vezanih poraza mora se naći modus da se ekipa trgne. Smatram da je jedan od načina da podnesem ostavku i da novi ljudi probaju da izvuku ekipu iz letargije", preneo je "Sport" Sretenovićeve reči.

Bivši as Jugosplastike istakao je da je izuzetno nezadovoljan načinom na koji je ekipa poražena od Bosne, jer igrači imaju loš odnos prema igri.

"Ove sezone smo već doživeli poraze, ali sam prvi put bio nezadovoljan pristupom cele ekipe. Da bi neko za sebe rekao da je igrač, nije dovoljno samo da izađe na parket. Nekima je izgleda dovoljno i to što samo igraju u NLB ligi. Nedopustivo je da odigraš utakmicu, naročito na svom parketu, bez žara i borbenosti. Iako nemam običaj da izdvajam pojedince, posle ove utakmice jedino su Habuš i Ljubotina mogli mirno da spavaju", dodao je Sretenović.

Pre ostavke Sterenovića, sportski direktor Vojvodine Igor Kovačević tvrdio je da trener ima podršku Uprave kluba i da će razgovarati o potezima za izlazak iz krize, ali novonastala situacija je promenila plan, pa se narednih dana očekuje rešenje situacije.

(MONDO)

Povezano

Sve vesti