Tanjug

Rusi i Austrijanac pretukli malog Srbina u Salcburgu

Autor:

Austrijsku javnost šokirao je snimak koji kruži društvenim mrežama na kojem se vidi kako maloletna deca prebijaju vršnjaka.

9
A- A A+
crvena zvezda salcburg, delije, video bim, navijač, navijači, ograda, noć, mrak, huligan, huligani, delikvent, delikventi Foto: Mondo/Stefan Stojanović ilustracija

Kako se ispostavilo, radi se o snimku napravljenom mobilnim telefonom, koji prikazuje događaj iz Salcburga i datira od jula prošle godine, a žrtva je dečak iz Srbije.

Državno tužilaštvo odlučilo je da protiv trojice napadača, starih između 14 i 16 godina, podigne optužnicu zbog nanošenja teških povreda.

Na snimku se vidi kako jedna grupa preti dvojici đaka, potom ih opkoljava i zatim udara. Trojica napadača su Austrijanac i dvojica ruskih državljana koji su žrtvu udarali pesnicama, šamarali ga, ali i šutirali u glavu.

Žrtva je, inače, državljanin Srbije koji je u vreme napada imao svega 13 godina i koji je zadobio krvarenje u uhu. Njegov drugar, tada 12-godišnji Makedonac, zadobio je hematome od udaraca pesnicom i nogom u lice.

Srbin upucan u Salcburgu

Prema državnom tužilaštvu, napad se dogodio 11. jula prošle godine i očigledno je bio akt osvete pošto je Srbin, navodno, prethodno isprebijao prijatelja njegovih napadača i to snimao, kao što su i oni uradili.

Osumnjičeni maloletnici moraju pred sudom da odgovaraju za veliki broj drugih krivičnih dela.

Povezano

Sve vesti