mondo.rs,Tanjug

Pogledajte snimak incidenta kod Skupštine (VIDEO)

Autor:

Nakon završetka opozicionog protesta "Jedan od pet miliona" u Beogradu dogodio se incident. Reagovala i Srpska napredna stranka.

159
A- A A+

skupština opozicija incident Foto: Tanjug video/printscreen

Posle protesta opozicije u subotu uveče desio se incident u blizini Skupštine Srbije, kada je jedna sugrađanka ušla u masu kolima.

Posle obraćanja kod RTS-a dok su se učesnici razilazili žena je kolima pokušala da prođe raskrsnicu Bulevara kralja Aleksandra i Kneza Miloša tvrdeći da nije znala da je u toku protest i da nije videla da je policija zatvorila ulicu za saobraćaj.

S druge strane, učesnici protesta su je optužili za provokaciju.

Nakon kraće rasprave kod Skupštine žena je produžila kolima svojim putem, a učesnici protesta su se razišli.

POGLEDAJTE SNIMAK:

Izvor: Tanjug

Ubrzo se oglasila i SNS koja je saopštila da SzS ne dozvoljava građanima ni da se kreću.

Srpska napredna stranka najoštrije je osudila "napade pristalica Đilasovog, Obradovićevog i Jeremićevog saveza na građane Beograda, koji su im, kako navode, krivi, jer su nakon njihovog protesta samo koristili svoja prava i u skladu sa saobraćajnim propisima želeli da se kreću glavnim gradom".

"Da fašizmu, nasilju i huliganstvu Saveza za Srbiju nema granica svedoči i to što im nije bilo dovoljno da vređaju, psuju i pljuju građane, već su šutirali i udarali pesnicama njihove automobile", navodi SNS u saopštenju.

Naprednjaci smatraju da je ovakvo nasilje nedopustivo i da je krajnje vreme da država Srbija stane na put, kako kažu, narastajućem nasilju, fašizmu i maltretiranju građana od strane lidera i pristalica SZS.

Povezano

Sve vesti