mondo.rs

Zoran Marjanović: Nisam iznenađen zbog optužnice

Autor:

Suprug ubijene pevačice "Granda" Jelene Marjanović kaže da nije iznenađen što je protiv njega podignuta i treća optužnica, kao i da veruje da će jednog dana sve izaći na videlo.

Zoran Marjanović: Nisam iznenađen zbog optužnice  Foto: MONDO/Goran Sivački

"Nisam iznenađen što je tužilaštvo po treći put podiglo optužnicu protiv mene. Posle svega što sam preživeo u protekle tri godine, ni kriv ni dužan, ništa me više ne može iznenaditi", rekao je Marjanović za "Kurir".

Odlukom Višeg tužilaštva u Beogradu, po treći put protiv Marjanovića je podignuta optužnica zbog brutalnog ubistva supruge i pevačice "Granda" Jelene Marjanović.

List nezvanično saznaje da se Marjanović tereti da je 2. aprila 2016. na nasipu u Borči ubio suprugu na podmukao i svirep način, a njen leš potom bacio u kanal. U optužnici se takođe navodi da je u neposrednoj blizini mesta zločina sve vreme bila Zoranova i Jelenina ćerka Jana, koja je u tom trenutku imala pet godina.

"Bog sve vidi. Tako da će jednog dana na videlo izaći sve klevete, fabrikovanja i nameštaljke kovane meni i mojoj porodici. Od istine niko nije uspeo da pobegne, jer Bog je istina i štiti pravednike", poručio je optuženi Marjanović.

On je kazao da do danas ne zna ko je ubio njegovu suprugu, ali ni kome je u interesu da on bude optužen za svirepi zločin i izveden pred sud.

"Ne znam ko je to uradio, znam samo da preživljavam pakao tri godine. Nadam se da svi u nadležnim institucijama rade pravedno, savesno i odgovorno svoj posao, jer ja sam čovek koji čeka pravdu. Nikakve veze nemam sa zločinom, niti mogu da pretpostavim ko je počinilac takvog zverstva", ponavljao je Marjanović.

Advokat Stefan Jokić, jedan od Marjanovićevih branilaca, kazao je za Kurir da najnovija optužnica još uvek nije dostavljena odbrani.

"Za optužnicu smo saznali iz medija, niko nas nije obavestio o tome, pa ne možemo da se izjašnjavamo jer ne znamo šta piše u njoj. Kada je budemo primili, daćemo odgovor. Bilo je očekivano da će tužilaštvo ponovo optužiti Marjanovića, jer od gonjenja ne mogu da odustanu zbog medijskog pritiska", poručio je advokat Jokić.

Podsetimo, pevačica "Granda" Jelena Marjanović nestala je 2. aprila 2016. dok je trčala po nasipu u Crvenki. Njen suprug je to prijavio policiji, a telo je pronađeno dan kasnije u kanalu. Posle 17 meseci od zločina, Zoran Marjanović je uhapšen zbog sumnje da je ubio svoju ženu i u pritvoru je proveo 10 meseci. Više javno tužilaštvo dva puta je podizalo optužnicu protiv njega zbog brutalnog ubistva, ali je ona oba puta vraćena na dopunu istrage.

Povezano

Sve vesti