![](/img/placeholders/placeholder-mondo.png)
Gvakamole je verovatno najpoznatije jelo od avokada i može se jesti kao umak ili salata. Postoje različiti recepti za ovo jelo, a evo jednog sjajnog.
Sastojci:
Jedan avokado
Pola limete
Pola kašičice soli
Pola crnog luka
Kašičica i po svežeg peršuna
Jedan veći paradajz
Dva čena belog luka
Prstohvat mlevene paprike
Priprema:
U posudu srednje veličine pomešajte avokado, sok limete i so. Izmešajte, pa dodajte crni luk, peršun, paradajz iseckan na kockice i beli luk, kao i mlevenu papriku. Kada sve dobro izmešate, ostavite da stoji oko sat vremena u frižideru, tako će imati bolji ukus.
Kako vi spremate gvakamole? Pišite nam u komentarima!
Zvezda u drami pobedila Partizan i odbranila Kup: Mekintajer doneo petu "Žućkovu levicu" u nizu
Da li je ovo ključni detalj finala Kupa Radivoja Koraća? Snimak otkriva zašto je Obradović pobesneo
"Nisu igrači odlučili finale, znamo svi o čemu pričamo": Obradović siguran da je i navijačima Partizana jasno
"Pakao i košarkaška Nigerija": Zoran Savić objavio snimak posle poraza Partizana u finalu Kupa
"Manje smo kukali, ružno je da se tako omalovažava": Zvezdin MVP Filip Petrušev traži više poštovanja