mondo.rs,Tanjug

Horor Šri Lanka: Nema Srba među stradalima

Autor:

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da, prema dostupnim informacijama, nema nastradalih državljana Srbije u napadima u Šri Lanki.

1
A- A A+

"U kontaktu smo sa našim ambasadorom. Kako nas on obaveštava, nismo dobili imformaciju da među stradalima ima državljana Srbije", rekao je Dačić novinarima u Loznici.

On je izrazio saučešće zbog napada koji su se danas dogodili u Šri Lanki.

Prethodno je Petar Prokić, Srbin koji živi i radi na Šri Lanki, izjavio da u današnjim eksplozijama nije povređen nijedan Srbin

"Osvanuli smo u dobrom prazničnom (uskršnjom) raspoloženju, ali smo onda dobili informacije o eksplozijama", rekao je Prokić za Radio Beograd i dodao da se čuo s nekoliko srpskih državljana koji žive u Kolombu i da je s njima sve u redu.

On je naveo da se, prema nezvaničnim informacijama, među poginulima nalazi i 40 stranih državljana.

Prokić je rekao i da je bezbednost pojačana, da je uveden policijski čas, da policija obezbeđuje crkve i hotele.

Među lokalnim stanovništvom ne vlada panika već zabrinutost, jer su, kako Prokić navodi, oni prošli kroz 30 godina građanskog rata, a da su turisti ti koji su uspaničeni jer ne znaju šta se dešava.

Broj poginulih u osam eksplozija koje su na Uskrs, koji se danas obeležava po Gregorijanskom kalendaru, pogodile tri crkve i tri hotela u Šri Lanki porastao je na 185, dok je više od 560 povređeno.

Napad na hotele i crkve: Krvoproliće na Uskrs (FOTO)

Povezano

Sve vesti