mondo.rs

Vrhunska "defanziva" pomoćnog trenera

Autor:

Serija Milvoki - Detroit obiluje čarkama. Poslednja se desila u subotu, a asistent u stručnom štabu Baksa postarao se da posledice po njegovu ekipu budu minimalne.

Vrhunska "defanziva" pomoćnog trenera Foto: Guliver/Getty Images/Duane Burleson

Milvoki Baksi predvođeni Janisom Adetokunbom rastavljaju Detroit Pistonse na proste činioce tokom njihove serije prvog kola plej-ofa.

Trenutni rezultat je 3:0 u korist najbolje ekipe Istoka i samo je pitanje dana kada će Pistonsi na odmor, a Baksi u polufinale, verovatno protiv Boston Seltiksa, koji protiv Indijane takođe vode 3:0.

Najnervozniji u timu Detroita je centar Andre Dramond, koji je u prvom meču nasrnuo na Adetokunba, dok je u trećoj utakmici, na domaćem parketu, posle relativno bezazlenog kontakta želeo da se obračuna sa Sterlingom Braunom.

Videvši da se na parketu "zakuvava" situacija, pomoćnik trenera Milvokija Majka Budenholcera odmah je reagovao, tako što je stao u odbrambeni stav ispred igrača na klupi za rezerve, da slučajno neki od njih ne ustane i umeša se u sukob.

Kao što je poznato, u NBA ligi svakom igraču koji sa klupe uđe u teren tokom bilo kakvog incidenta, sledi automatska suspenzija.

Još kad se vidi da je među rezervama u tom trenutku bio Adetokunbo, potencijalni MVP lige za ovu sezonu, munjevita i prisebna reakcija asistenta dodatno dobija na značaju.

Povezano

Sve vesti