mondo.rs,Tanjug

Turska: Napadnut vođa glavne opozicione stranke VIDEO

Autor:

Lider glavne opozicione Republikanske partije u Turskoj napadnut je kada je prisustvovao sahrani vojnika poginulog u borbama protiv pripadnika zabranjene Radničke partije Kurdistana.

4
A- A A+
turska Foto: Tanjug/DHA via AP Photo

Na snimcima se vidi kako je Kemal Kiličdaroglu udaren najmanje dva puta dok obezbeđenje pokušava da ga izvuče iz mase prisutnih, prenosi Rojters.

Kiličdaroglu je uspeo da napusti lice mesto i uđe u obližnju kuću, prenosi televizija NTV i agencija Demiroren. Gnevni građani potom su se okupili ispred kuće uzvikujući "Napolje PKK".

Izvor: youtube/analiz TV

"Svi smo se uplašili zbog incidenta. Kemal Kiličdaroglu je dobro, Odveden je na sigurno", rekao je Levent Gok, poslanik republikanaca u Ankari za Haberturk TV.

Republikanska narodna stranka pobedila je na lokalnim izborima u Ankari i Istanbulu. Erdoganova partija pretrpela je poraz.

Kandidat glavne turske opozicione Republikanske narodne partije Ekrem Imamoglu pobedio je sa malom razlikom glasova.

Udarac na lokalu - trese se Erdoganovo "carstvo"?

Međutim, AKP je osporila rezultat izbora navodeći nepravilnosti. Stranka se žalila, nakon čega su prebrojani glasovi nekih delova Istanbula.

Nakon ponovnog brojenja glasova, Imamoglu je zadržao prednost sa nešto više od 15.000 glasova, saopštila je njegova stranka.

Pored poraza na izborima u Istanbulu, koji je kulturni i ekonomski centar zemlje, AKP je izgubila vlast i u prestonici - Ankari.

Povezano

Sve vesti