mondo.rs

"Crveno-bela krv" kao uvertira derbiju

Autor:

Zvezdaši će tokom ponedeljka i utorka dobrovoljno davati krv, a svi koji to učine dobiće ulaznicu za predstojeći duel sa "večitim rivalom".

1
A- A A+
davanje krvi, transfuzija, krv, humanitarna akcija, vađenje krvi Foto: MONDO/J.T.

Prošle srede u Vranju nastavljena je tradicionalna akcija dobrovoljnog davanja krvi koju navijači Crvene zvezde i Instituta za transfuziju krvi organizuju već 16. put, a danas će biti održana u Nišu i Beogradu, gde će se produžiti i na utorak.

Svi koji žele da učestviju u akciji "Crveno-bela krv", u Nišu to mogu da učine od 10 do 19 časova u Zavodu za transfuziju krvi, a u Beogradu na stadionu "Rajko Mitić" u ponedeljak i utorak od 10 do 18:30, u prostorijama Medija centra.

"Naši navijači su toliko puta dokazali da su najbolji na svetu, ali i da su veliki ljudi. Akcija 'Crveno-bela krv' je još jedna prilika da svi zvezdaši pokažu kakvo srce imaju i da pomognemo u najvećem mogućem broju i tako napravimo pravu uvertiru za 'večiti derbi'", istakao je desni bek crveno-belih, Filip Stojković.

Svako ko bude dao krvi dobiće ulaznicu za predstojeći 160. "večiti derbi" između Crvene zvezde i Partizana, koji je u četvrtak od 19 časova na stadionu Rajko Mitić (prenos na TV Arena Sport).

Na njegove reči nadovezao se saigrač Marko Gobeljić.

"Voleo bih da što više naših navijača bude sutra i u utorak na Marakani, i da dobrovoljnim davanjem krvi pomognemo svima kojima je krv neophodna. Ko god bude mogao, neka dođe do stadiona u ponedeljak i utorak, a onda bih voleo da se u četvrtak svi zajedno radujemo posle večitog derbija".

U Vranju je prikupljeno 110 jedinica krvi, a na klupskom sajtu navodi se da je cilj 900.

Krv mogu da daju sve osobe uzrasta od 18 do 65 godina. Potrebno je da budu zdrave, naspavane, da obeduju pre davanja krvi i da ne budu pod dejstvom alkohola ili nekih drugih opijata. Interval između davanja krvi treba da bude tri meseca za osobe muškog, odnosno četiri za osobe ženskog pola.

Povezano

Sve vesti