mondo.rs

Troje dece danskog milijardera ubijeno u Šri Lanki!

Autor:

Danski milijarder Anders Holh Povlsen (46) objavio je da je troje od četvoro njegove dece poginulo u terorističkim napadima u Šri Lanki.

4
A- A A+

šri lanka Foto: Tanjug/AP Photo/Eranga Jayawardena

Danski milijarder je inače vlasnik međunarodnog lanca trgovina odećom "Bestseler“ (sadrži modne marke "Vero Moda" i "Džek i Džon"), najveći je deoničar britanske onlajn trgovinske marke ASOS i drugi najveći deoničar nemačke onlajn trgovine "Zalando", prenosi "Sputnjik."

Vest je potvrdio i Povlsenov upravnik za odnose s javnošću u kompaniji "Bestseler".

"Nažalost, potvrđujemo tužnu vest. Molimo vas da poštujete privatnost (porodice). Nemamo daljnjih komentara",  rekao je on.

Jedan svedok napada na hotel u kom su odseli Povlsenova supruga i deca rekao je da je video Dankinju koja je izgubila troje dece u bombaškom napadu na hotel Šangri-La.

Jedna od Povlsenovih kćerki, Alma Storm Holh Povlsen, pre nekoliko dana je na Instagramu objavila fotografiju svojih sestara Astrid, Agnes i Alfred na Šri Lanki. Nije poznato koje troje dece je stradalo.

View this post on Instagram

3 x små ferie basser

A post shared by ALMA STORM HOLCH POVLSEN (@almashpovlsen) on

Prema pisanju Forbsa iz 2018. godine, Povlsen je najbogatiji Danac na svetu i "težak" je 7,9 milijardi američkih dolara.

Najmanje 290 osoba je stradalo i 500 je povređeno u seriji napada na crkve i hotele u nedelju u Šri Lanki, saopštile su jutros vlasti novi bilans žrtava. Napad izvelo sedam bombaša samoubica.

Broj mrtvih sada 290, ko je izvršio napade...

Povezano

Sve vesti