Tanjug

Palma Naserovom bratu daje zemljište u Jagodini

Autor:

Predsednik Jedinstvene Srbije i predsednik Skupštine Grada Jagodina Dragan Marković Palma sastao se danas u Hurgadi sa Tarikom Naserom, najmlađim bratom nekadašnjeg predsednika Egipta Gamal Abdela Nasera.

4
A- A A+
Palma Foto: TANJUG/ INFORMATIVNA SLUZBA JEDINSTVENA SRBIJA/ nr


"Želimo da jača ekonomska saradnja između Egipta i Srbije, želimo da Egipat u svim međunarodnim institucijama glasa za međunarodno pravo i istinu koji su na strani Srbije kada je u pitanju Kosovo i Metohija", rekao je Marković, navodi se u saopštenju.

Marković je rekao i da je pozvao Tarika Nasera da sa delegacijom privrednika dođe u Srbiju, imajući u vidu da je on uspešan privrednik u Egiptu, što je, kako je rekao, rado i prihvatio.

"Ponudiću mu hektar zemljišta u jagodinskoj industrijskoj zoni gde bi on izgradio fabriku i zaposlio ljude", rekao je Marković i dodao da je Tarika Nasera zamolio da iskoristi poznanstva i pomogne da se još više razvija saradnja Srbije sa drugim arapskim državama, kako na ekonomskom planu tako, i na planu sve veće podrške Srbiji u međunarodnim institucijama.

Palma zaplesao u beduinskom selu!

Marković je podsetio i na period izuzetno dobre saradnje Egipta i bivše Jugoslavije iz vremena Josipa Broza Tita i Abdela Nasera, dva državnika koji su na Brionima osnovali Pokret nesvrstanih zemalja, u kojem je članstvo imalo više od 100 država.

Tarik Naser izjavio je da se rado seća perioda saradnje Tita i Nasera.

"Mislim da možemo saradnju Egipta i Srbije da podignemo na mnogo viši nivo, onakav kakav je bio u vreme Tita i mog brata",rekao je Tarik Naser.

Tarik Naser živi u Kairu i u Hurgadu je došao da bi se susreo sa srpskom delegacijom.

Povezano

Sve vesti