mondo.rs

HAOS u Pioniru: Navijači Zvezde na igrače Budućnosti!

Autor:

Košarkaši Budućnosti povukli su se potom u svlačionice, zbog čega je kasnio početak. Izašli su ponovo u 19.43 na parket "Pionira". "Fizički su napadnuti Kol, Klark i Gordić", napisala je Budućnost u saopštenju.

207
A- A A+


Neprijatne i ružne scene na parketu "Pionira" pred početak "majstorice".

Dok su se košarkaši Budućnosti zagrevali za petu utakmicu finalne serije ABA plej-ofa, pojedini navijači Crvene zvezde, koji su sedeli u parteru, upali su na parket i krenuli na njih, vređali ih verbalno, bačeno je i nekoliko petardi...

Zbog tog napada, igrači podogoričke ekipe povukli su se u svlačionice, tako da će peta utakmica ove serije, zakazana za 19 časova, kasniti pošto u predviđenom terminu igrači Budućnosti nisu ni bili na parketu zbog pomenutih nemilih scena koe su se odigrale dvadesetak minuta pred početak meča.

Pogledajte te scene...

Izvor: MONDOPRATITE UŽIVO UTAKMICU: ZVEZDA - BUDUĆNOST

Sudijska trojka (Pukl, Hordov i Majkić) na parket je izašla oko 19.05.

Na teren su sišli i predstavnici ABA Lige (Novosel i Čabarkapa), kao i Nebojša Čović koji je pregovarao s navijačima koji su izazvale nerede.

Navodno, od Crvene zvezde se traži da "isprazni" prvi red tribina u kom su sedeli navijači koji su krenuli na igrače Budućnosti, pa će tek nakon toga Podgoričani izaći na "vreli parket" hale "Aleksandar Nikolić".

"Hajde da ne nasedamo na provokacije, da navijamo fer i sportski. Znam da možemo, da ništa ne padne na teren", rekao je Neša Ilić navijačima koji su to propratili aplauzom.

"Jako je bitno da nijedan predmet ne uleti na teren. Bude li se to desilo to doći će do prekida utakmice. Molim vas da navijamo fer i sportski. Hajde molim vas!", poručio je i kapiten Branko Lazić navijačima Zvezde.

Oko 19.35 sudija Pukl je otišao u svlačionicu po igrače Budućnosti.

Semafor Pionir ABA finale Crvena zvezda Budućnost Foto: MONDO/M. Šolak


KK Budućnost se iz svlačionice oglasila saopštenjem.

"Kada su igrači krenuli da izlaze iz tunela krenula je totalna histerija i gađanje sa svim mogućim tvrdim predmetima. Kovanicama, baterijama za telefon, kamenjem, punim flašama, delovima metle, upaljačima, stolicama. Oko 40 navijača je ušlo na teren i došli do klupe KK Budućnost Voli. Isti su pljuvali i fizički napali igrače. Fizički su napadnuti Noris Kol, Erl Klark, Nemanja Gordić. Gordić je gađan stolicom koju je bacio navijač iz partera", navodi se u saopštenju.

Igrači Budućnosti su na parket izašli oko 19.43 i očekuje se početak meča.

Izvor: MONDO/Mladen Šolak

Podsetimo, bilo je nereda i na parketu "Morače" pred treću utakmicu ABA finala plej-ofa kada su navijači prišli igračima Crvene zvezde.

Prethodno smo videli i neuobičajene scene kada je grupa od desetak navijača Crvene zvezde sišla na parket i šutirala na koš, dok je bilo "vruće" i ispred hale kada su igrači Budućnosti dočekani povicima "Šiptari, šiptari".

Povezano

Sve vesti