Tanjug

UZVRATILI ISTOM MEROM: Skotu dali pravu mapu Srbije

Autor:

Studenti Pravnog fakulteta u Kragujevcu poklonili su američkom ambasadoru Kajlu Skotu geografsku kartu Srbije, kao reakciju na to što je ambasador u jednoj apatinskoj osnovnoj školi pokazao mapu Srbije bez Kosova i Metohije.

21
A- A A+
kajl skot Foto: Tanjug/Tanja Valič Ilustracija

Na predavanju Kajla Skota, koje je organizovao Savez studenata Pravnog fakulteta, američkom ambasadoru su studenti uručili i fotografije sa žrtvama i događajima tokom NATO bombardovanja 1999. godine.

Kako je prenela Televizija Kragujevac, Skot je na predavanju studentima prava rekao da SAD žele da Srbija bude jaka i stabilna zemlja koja može biti značajan partner u očuvanju regionalne stabilnosti i bezbedno mesto za investicije i izvoz.

Prema njegovim rečima, cilj partnerskog odnosa dve zemlje je integracija Srbije u EU i izgradnja jakih, demokratskih i stabilnih institucija.

Gornji Milanovac prekida saradnju s ambasadom SAD

On je naveo da su u poslednjih 18 godina SAD dale Srbiji više od milijardu dolara bespovratne pomoći za razvoj različitih oblasti.

Kaže i da iako zvanična statistika pokazuje da je SAD najveći pojedinačni donator u Srbiji, rezultati anketiranja građana na ovu temu pokazuju da javnost u Srbiji drugačije misli.

Skot je ocenio da su odnosi sa Vladom Srbije dobri i da rade zajedno iako se, kako kaže, ne slažu uvek i nemaju iste stavove o određenim pitanjima.

Skot o Kosovu: Ne kriviti samo Prištinu

Prema njegovim rečima srpski mediji su izmanipulisani i služe političkim ciljevima.

On je rekao da mediji kritikuju politiku SAD prema Kosovu, iako je identična politici koju vode i druge države.

Povezano

Sve vesti