mondo.rs

Saopštenje Budućnosti: Dogovor Čovića i direktora ABA

Autor:

Ponoćno saopštenje Podgoričana, posle "majstorice" protiv Crvene zvezde mts u Beogradu.

Saopštenje Budućnosti: Dogovor Čovića i direktora ABA Foto: MONDO

Nekoliko sati posle gubitka ABA titule u Beogradu, KK Budućnost oglasila se zvaničnim saopštenjem, u kojem je navodila detalje napada huligana na svoje igrače na parketu "Pionira".

Saopštenje prenosimo u celosti.

"U dogovoru sa Čovićem direktor i sportski direktor ABA lige omogućili neregularnost u V utakmici finala i fizičke napade na igrače Budućnost Volija. Igrači i stručni štab Budućnost Volija su večeras doživeli horor - linč i fizičko nasilje.

Nakon napada kojeg su zabeležile kamere i preneli svi mediji uključući i srpske, a koje su snimili i članovi naše delegacije, kada su igrači gađani upaljačima, drškama, stolicama i drugim predmetima i kada su napadnuti od strane velikog broja navijača na terenu, povukli su se u svlačionicu, spašavajući se od agresije, potpuno nezaštićeni od strane policije i pored obećanja koje je policija danas poslala Klubu u zvaničnom saopštenju.

Povređeni su igrači Noris Kol, Suad Šehović, a Nemanja Gordić je pogođen stolicom. Svesni da je atmosfera takva da nema uslova da se odigra utakmica, od čelnika ABA lige, za koje smo dobili informaciju da su ucenjeni od strane Crvene zvezde, tražili smo da se isprazni dvorana ili da se utakmica odigra sutra. Na žalost, mada su Novosel i Čabarkapa videli da su naši igrači u pravom smislu reči jedva izvukli živu glavu i da bi došlo do ozbiljnih povreda košarkaša i stručnog štaba, sa potencijalno smrtnim ishodom da su još par minuta ostali na terenu, insistirali su na tome da se za pet minuta vrate na teren, sa pretnjom da će se utakmica registrovati sa službenim rezultatom od 20:0 u korist Crvene zvezde.

Mada svesni da u toj situaciji možemo biti samo poraženi, prihvatili smo da bi sačuvali igrače i stručni štab. Ponosni smo na naš tim što su u takvoj situaciji ipak izašli na teren. O svim dešavanjima ćemo detaljno i sa dokazima informisati klubove vlasnike ABA lige, jer sa ljudima koji su nas doveli u ovu neprihvatljivu i ponižavajuću situaciju, ABA liga od večeras ne postoji. Očekujemo njihovu smenu", navedeno je u saopštenju,

Povezano

Sve vesti