Kada postite, ponekad vam prosto ponestane ideja šta biste mogli da jedete, a toliko je ukusnih posnih jela. Evo šta možete da probate...

Sastojci:

Dve šoljice pirinča

Glavica crnog luka

600 grama pečuraka po izboru

Decilitar belog vina

Malo mlevenog đumbira

So i biber po ukusu

Suvi začin

Malo ulja

Priprema:

Pirinač uobičajeno skuvajte - da bude mekan, ali da se ne raskuva. Kada je gotov, iscedite i properite ga hladnom vodom.

Sitno iseckajte luk pa ga propržite kratko na ulju, a zatim dodajte pečurke iseckane na listiće i pržite još nekoliko minuta.

Dodajte pirinač, vino, šoljicu vode, malo soli, bibera i suvi začin, kao i malo mlevenog đumbira. Dinstajte dok tečnost ne ispari, a rižoto ne postane kremast.

Jelo poslužite toplo i preporučuje se da ga jedete uz neku svežu salatu. 

Kako vi volite da spremate pečurke? Pišite nam u komentarima!