MONDO/Tanjug

YUTA: Dobro proverite agenciju!

Autor:

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije upozorava putnike da proveravaju da li agencije imaju garanciju putovanja.

YUTA: Dobro proverite agenciju! Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije-YUTA saopštila je da se na web prezentaciji agencije MAGDALENA travel www.magdalenatravel.rs nalaze objavljeni programi putovanja kao ponude turističkih agencija koje su organizatori putovanja, a da ne postoje ugovori inače obavezni Zakonom o turizmu sa organizatorima putovanja čime se mogući putnici, obaveštava YUTA, dovode u zabludu.

Kako se navodi u dopisu YUTA je o ovoj pojavi obaveštena od većeg broja organizatora putovanja a uvidom u Opšte uslove putovanje objavljene na zvaničnoj prezentaciji ove agencije " utvrdili smo obmanjujuće informacije za putnike - dovođenje u zabludu i to u članu 17. gde se spominje ugovorena Arbitraža YUTA-e, kao i članu 12. gde se pominje da agencija ima YUTA Garanciju putovanja".

"U cilju zaštite putnika ali i svih kolega koji odgovorno rade svoj posao pa i autoriteta Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije - YUTA, obaveštavamo javnost da agencija MAGDALENA TRAVEL nije članica naše asocijacije, da nema YUTA Garanciju putovanja, kao i da nije sa nama ugovorila YUTA Arbitražu", saopšteno je iz YUTA.

Ova asocijacija moli sve putnike da isključivo posredstvom web sajta www.yuta.rs provere koje agencije se nalaze u sistemu zaštite putnika YUTA Garancija putovanja.

O primećenim nepravilnostima kod Magdalena travel-a YUTA je obavestila nadležne u Sektoru turističke inspekcije Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, navodi se u saopštenju koje je potpisao Aleksandar Seničić, direktor YUTA-e.

Povezano

Sve vesti