mondo.rs,Tanjug

Saudijska Arabija: Obezglavljeno 37 muškaraca

Autor:

U Saudijskoj Arabiji pogubljeno je 37 Saudijaca zbog zločina povezanih sa terorizmom, saopštilo je danas saudijsko ministarstvo unutrašnjih poslova.

8
A- A A+
saudijska arabija rijad Foto: YouTube/screenshot

  Saopštenje su preneli državni mediji uključujući saudijsku televiziju al Ekbarija.

Navodi se da su pogubljenja izvršena odrubljivanjem glave i da su tela dvojice pogubljenijh stavljena na stub nekoliko sati.

Kako navodi agencija Frans pres taj postupak se ne koristi često u Saudijskoj Arabiji i naišao je na osporavanja.

Vlada smatra da su takva pogubljenja moćno sredstvo odvraćanja.

U saopštenju se navodi da su pogubljeni iz raznih delova Saudijske Arabije i da su usvojili ekstremističke ideologije i formirali terorističke ćelije sa ciljlem širenja haosa i izazivanja sukoba.

Pogubljeni su proglašeni krivim u skladu sa zakonom i određeno im je pogubljenje u specijalizovanom krivičnom sudu u Rijadu, višem sudu specijalizovanom za suđenja vezana za terorizam.

Princ pogubljen, zbog ubistva!

Proglašeni su krivim za napade na bezbednosne instalacije sa eksplozivom, ubistvo više pripadnika bezbednosnih snaga i saradnju sa neprijateljskim organizacijama protiv interesa zemlje, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih psoslova.

Braću pogubili odsecanjem glave

U saopštenju su navedena imena svih pogubljenih, među kojima je i nekoliko iz velikih porodica i plemena u Saudijskoj Arabiji.

Masovna pogubljenja koja su izvršena danas ratifikovana su kraljevskim ukazom.

Povezano

Sve vesti