mondo.rs

"Bio je najlepši i glumio je srcem"

Autor:

Ovako se kolege opraštaju od Igora Pervića.

"Bio je najlepši i glumio je srcem" Foto: MONDO, Stefan Stojanović

Vest o smrti Igora Pervića, "najboljeg frajera srpske scene", potresla je javnost, a njegove kolege, bivše partnerke i javnost opraštaju se od njega.

Vanja Bulić je u famoznoj emisiji "Crni biseri" ugostio Pervića, a neobično je što ga nije zvao, već se glumac sam ponudio da ispriča svoju priču o paklu droge.

"Bio je u emisiji na svoj zahtev, ne na moj, u vreme kada se lečio od narkomanije. Želeo je da tu priču istera iz sebe, da pošalje mladima poruku. Na kraju emisije se okrenuo ka kameri, i uprkos tome što je malo kom od mojih gostiju 'izletala' psovka, rekao - deco, nemojte da se zaje*avate," rekao je Bulić za "Danas".

"Druže moj dobri i lepi, bio si moj zaštitnik u osnovnoj školi, moj stariji brat. Sa anđelima budi, jer ti je među njima mesto," napisala je Milica Milša. Njen suprug se takođe oprostio od Pervića.

"Divni Igore, počivaj u miru, ovaj život je bio nepravedan prema tebi. Tamo gde si sada, neka bude spokojno i mirno," napisao je Žarko Jokanović.

Igorova bivša supruga Jelena Tinska ranije je za "Espreso" rekla da joj je žao Igorove majke, slavne balerine Lidije Pilipenko.

"To je bila veza koju bih najradije zaboravila, ali mi je žao što je jedan tako lep, pametan i šarmantan čovek dozvolio sebi da uništi život ulaskom u svet droge. Najiskrenije mi je žao i zbog njegove majke," rekla je ona.

"Nismo imali lepšeg glumca. Igor je bio plemenit čovek," rekao je glumac Petar Božović za "Kurir".

Pervić je poslednje uloge ostvario u serijama "Nemanjići", "Šifra Despot" i "Žigosani u reketu".

"Ja ga se sećam kao klinca, kod mene je u 'Sivom domu' odigrao svoju prvu ulogu. Njegov talenat i instinkt bili su jači od treme. Rekao sam mu da će biti veliki glumac. On je zaista napravio uloge koje će ostati upamćene, ostaće zapamćen kao Igor Pervić, koji je glumio srcem," rekao je Darko Bajić za "Danas".

"Nosio je baklju u sceni u 'Crnom bombarderu', on je vodio kadar, bilo je 500 ljudi. Držao je baklju dok nije počela da mu gori ruka, ja sam doviknuo da nije normalan, on mi je rekao - ja idem do kraja," rekao je on.

O profesionalnosti pokojnog glumca pričao je i Zdravko Šotra.

"Koristio sam svaku priliku da ga angažujem. Osim što je glumio i lepo pevao, bio je veliki profesionalac. Dugo je živeo van Beorgada, pa nije bio mnogo 'pred očima' nas koji angažujemo glumce. Velika je tragedija i šteta njegova smrt," rekao je Šotra.

Branislav Lečić rekao je istom listu da je Pervić bio "velika, neiskorišćena šansa".

"On je i primer kako ne bi trebalo zavisiti ni od čega. Jak čovek i umetnik ne sme da zavisi ni od 'hemije', ni od ambicija, ni od vlasti, svoje dece... Treba biti slobodan na sceni, i van nje. Imao je velike šanse, od njega se mnogo očekivalo, ali eto, zastao je i poklekao," rekao je on.

Kremacija Igora Pervića biće u ponedeljak u 13 časova na beogradskom Novom groblju.

Povezano

Sve vesti