Beta,mondo.rs

Pogledajte šta rade Kimovi telohranitelji (FOTO,VIDEO)

Autor:

Severnokorejski vođa Kim Džong Un stigao je danas vozom u Rusiju dan pred samit sa predsednikom Vladimirom Putinom. Snimak ulaska voza u stanicu pleni pažnju javnosti...

Pogledajte šta rade Kimovi telohranitelji (FOTO,VIDEO) Foto: Tanjug/AP Photo/Alexander Khitrov


Južnokorejska novinska agencija Jonhap objavila je slike Kima obučenog u crni kaput i sa šeširom kako se sastaje sa ruskim zvaničnicima na železničkoj stanici Hasan blizu ruske granice sa Severnom Korejom. Ruska agencija TASS je javila, pozivajući se na lokalnog zvaničnika, da je Kim dočekan cvećem i hlebom i solju.

Ruskim medijima nije promakao neuobičajen trud Kimovih telohranitelja da izglancaju voz u pokretu, pre ulaska u sledeću stanicu na putu - u Vladivostoku. Pogledajte:


Kad se voz zaustavio telohranitelji su postavili "mostić" koji spaja vagon i crveni tepih na koji je Kim stupio.

On je zatim prošetao gradskim trgom gde mu je priređen doček uz orkestar garde, a potom je seo u crnu limuzinu koju je okružilo 12 telohranitelja.

Na snimcima se vidi kako severnokorejski agenti ubrzavaju hod i počinju da trče uz limuzinu kojom se vozi Kim.

Iste scene mogle su da se vide i prilikom njegove posete Južnoj Koreji prošle godine.

Kim će u Vladivostoku sutra imati sastanak sa Putinom.Posle sastanka sa Putinom, on bi mogao da obiđe susedna postrojenja i znamenitosti pre nego što krene kući u petak.

Savetnik Kremlja Juri Ušakov rekao je za ruske medije da će samit biti posvećen severnokorejskom nuklearnom programu i da će Rusija nastojati da učvrsti pozitivne tendencije koje su proizašle iz sastanaka američkog predsednika Donalda Trampa sa Kimom.

 Putinov savetnik je rekao da će se Kremlj truditi da stvori preduslove i povoljnu atmosferu za postizanje solidnih dogovora o problemu na Korejskom poluostrvu.

Kimov drugi samit sa Trampom u februaru u Hanoju završio se bez ikakvog dogovora zbog neslaganja oko američkih sankcija. Od tada, koliko je poznato, nije bilo kontakata na visokom nivou između SAD i Severne Koreje, iako su obe strane izrazile spremnost za održavanje trećeg samita. ; Kim želi da SAD ublaže sankcije kao uzvratnu meru za neke delimične korake ka razoružanju koje je on preduzeo prošle godine ali SAD insistiraju na tome da sankcije ostanu dok Severna Koreja ne preduzme odlučnije korake ka denuklearizaciji.

Neki stručnjaci smatraju da bi Kim mogao da pokuša da pojača svoje veze sa Rusijom i Kinom. Severna Koreja sve više izražava nezadovoljstvo zbog zastoja u pregovorima sa SAD. Prošle nedelje Severna Koreja je testirala novo oružje i zatražila da se državni sekretar SAD Majk Pompeo skloni iz nuklearnih pregovora.


Povezano

Sve vesti