Kesadilje su meksički specijalitet čiji su neizostavni sastojci sir i tortilje, ali i meso, povrće, začini. Evo kako da ih pripremite kod kuće.
Sastojci:
Dve kašike maslinovog ulja
Jedna sveža crvena paprika
Veća glavica crnog luka
Malo soli
Malo bibera
450 grama belog pilećeg mesa
Kašičica čilija u prahu
Kašičica kurkume
Četiri tortilje
400 grama čedar sira
Priprema:
U veći tiganj za vatri srednje jačine zagrejte kašiku maslinovog ulja. Propržite papriku iseckanu na kockice i sitno iseckan luk, dodajte malo bibera i soli. Pržite dok ne omekša, oko pet minuta, pa prebacite na tanjir i ostavite sa strane.
Preostalo maslinovo ulje zagrejte u istom tiganju, na vatri srednje jačine. Dodajte piletinu isečenu na trake, čili i kurkumu, malo soli i bibera. Povremeno mešajte i pržite dok piletina ne bude gotova. Prebacite na tanjir na koji ste stavili papriku i luk.
Stavite malo rendanog sira na polovinu tiganja, zatim odozgo stavite tortilju. Na polovinu tortilje koja se nalazi na siru stavite još malo sira, isprženu piletinu, papriku i luk. Presavijte je na pola i pržite još malo dok se sir ne istopi. Dodajte još malo sira na drugu polovinu tiganja, a zatim okrenite tortilju, tako da je ona strana na koju ste malopre stavili sir sada okrenuta na gore. Dakle, poenta je da sa obe strane tortilje imate istopljeni sir.
Kada se sav sir istopi, izvadite tortilju iz tiganja i isecite je na trouglove. Postupak ponovite sa preostalim sastojcima.
Kako vi spremate kesadilje? Pišite nam u komentarima!
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Završen protest studenata u Beogradu: Saobraćaj bio blokiran u centralnim gradskim ulicama
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Određene sudije za večiti derbi: Srbin i Hrvati sude Crvena zvezda - Partizan!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti