Jovan Terzić

Milojević o ulozi trenera u derbijima: Izbeći neukus

Autor:

"U samom naboju možda i prelazimo granice, ali ne treba ići u neukus. Mi kao treneri smo dužni da šaljemo dobru sliku", ističe trener Crvene zvezde.

Milojević o ulozi trenera u derbijima: Izbeći neukus Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Predstojeći duel Crvene zvezde i Partizana (četvrtak, 19 časova, stadion "Rajko Mitić", prenos na TV Arena Sport 1) biće šesti "večiti derbi" za Vladana Milojevića u ulozi trenera, a prvi za Sava Miloševića.

Iskustvo i bodovna prednost tima su na Milojevićevoj strani, ali je on ponovio da je derbi uvek nepredvidiv i da mnogo toga može da utiče na ishod pobednika.

O odnosu sa Miloševićem rekao je da se nada da će biti korektak kao i dosad sa drugim trenerima iz tabora najvećeg rivala.

"Pokušavam da sa svim kolegama imam fer odnos, iako postoji rivalitet. Koliki god rivalitet bio, treba da ima sportsku granicu. U samom naboju možda i prelazimo granice, ali ne treba ići u neukus. Mi kao treneri smo dužni da šaljemo dobru sliku. Sa kojim god trenerom da sam se susreo, imam poštovanje prema svakom. Kao što sam imao prema Đukiću i Mirkoviću, tako i prema Savi", istakao je Zvezdin trener i dodao da nekadašnjem centarforu predviđa uspešnu karijeru u novoj ulozi.

"Miloševića poznajem, radio je jako dobar posao u FSS. Opredelio se da se bavi trenerskim pozivom, a kada ste u fudbalu sve su to nijanse kojim ćete se poslom baviti. Imao je fantastičnu igračku karijeru, pred njim je i blistava trenerska. Ima puno poštovanje prema meni, kao što su svi do sada koji su bili na klupi Partizana, a tako i ja prema njima".

Milojević je u dosadašnjih pet duela protiv Partizana kao trener Crvene zvezde ostvario jednu pobedu i četiri remija. Prethodna dva duela ove sezone završena su identičnim rezultatom - 1:1.

BONUS VIDEO:

(atmosfera sa prethodnog duela Crvene zvezde i Partizana)

Izvor: MONDO

Povezano

Sve vesti