Vladimir Sukdolak

SASTAV PARTIZANA: Najjači "parni valjak"

Očekuje sa da trener Partizana Savo Milošević u svom debitantskom "večitom derbiju" izvede sledeći sastav...

SASTAV PARTIZANA: Najjači "parni valjak" Foto: MONDO

Trener Partizana Savo Milošević u četvrtak će prvi put kao trener povesti crno-bele na megdan Crvenoj zvezdi (160. "večiti derbi", 19 sati – Arena sport).

S obzirom na to da je u Nišu odmarao dobar deo fudbalera i da je izveo prilično promenjen sastav u odnosu na duel sa Radničkim u Kupu Srbije, na terenu stadiona "Rajko Mitić" trebalo bi očekivati najjači mogući "parni valjak" u ovom trenutku.

Oko golmana, kao i na prva dva derbija ove sezone, nema nedoumica. Gol Partizana čuvaće Vladimir Stojković.

Zadnja linija delovaće sa četiri igrača.

Mark Valijente je otpao zbog povrede, koju je obnovio na Čairu. Mladi štoper Svetozar Marković je u drugom planu posle oporavka od povrede, dok Nemanja G. Miletić ima kartone i mora da odradi suspenziju.

SASTAV CRVENE ZVEZDE: MOŽE LI PAVKOV 6/6?

Potpuno je realno očekivati da poziciju uz desnu aut-liniju zauzme Nemanja R. Miletić, koji se nalazi u daleko boljoj formi od Miroslava Vulićevića.

Slobodan Urošević dobiće prednost na levom boku, dok će na mestu centralnih bekova, vrlo verovatno dejstvovati jedan od najmlađih, ali i najstarijih igrača u Partizanu – Strahinja Pavlović (18) i Bojan Ostojić (35).

* pogledajte izbor najboljih Mondo fotografija sa 'večiti derbija' *


Brigu o defanzivnom veznom redu trebalo bi da preuzmu Saša Zdjelar i Aleksandar Šćekić, tandem koji je na prethodnim utakmicama skoro pa savršeno delovao protiv Crvene zvezde, neutrališući najbolje pojedince i ne dozvoljavajući da se igra rivala razvije po zamislima Vladana Milojevića. Upravo je tu "pucao" napad Zvezde, delujući prilično bezopasno.

Konačno bi "večiti derbi" mogao da počne i Zoran Tošić. Popularnom "Bambiju" trener Milošević trebalo bi da odredi krilne zadatke, ali je pitanje da li će na levoj ili desnoj strani. Tošić je u sve boljoj formi i mogao bi da bude i prevaga u 160. odmeravanju snaga Partizana i Zvezde.

Možemo očekivati i rotaciju, jer se Goran Zakarić daleko bolje snalazi po desnoj strani, pa nije isključeno da im strateg crno-belih promeni pozicije u toku same utakmice. Mesto "kreativca" očekuje se da pripadne Danilu Pantiću.

Isko kao i za golmana, tako je i pozicija napadača rezervisana za najboljeg strelca "parnog valjka" Rikarda Gomeša.

PARTIZAN: Stojković – N. R. Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević – Zdjelar, Šćekić – Tošić, Pantić, Zakarić – Nikolić.

Izvor: MONDO

Povezano

Sve vesti