Tanjug

Kalifornija: Automobilom pregazio osam pešaka

Autor:

FBI pomaže službenicima Kalifornije u istrazi vozača koji je, kako se čini, namerno upao u grupu ljudi, povredivši osam osoba, saopštile su danas vlasti.

1
A- A A+
policija, amerika, njujork Foto: MONDO/Dragana TodorovićPrentis Daner, protparolka FBI u San Francisku, izjavila je da je policijska uprava Sanivejla vodeća agencija u istrazi, ali da će biro postati još uključeniji "ako se utvrdi da je počinjen federalni zločin", prenosi AP.

Gvatemala: Kamion uleteo u masu, 18 mrtvih!

Pripadnik policije Sanivejla rekao je da je vozač automobila uhapšen i da je identifikovan, ali da se njegovo ime ne objavljuje kako bi se izbeglo kompromitovanje istrage. Dodao je da vozač nije povređen.

Svedoci su ispričali istražiteljima da je vozač ubrzao i vozio se direktno prema pešacima bez pokušaja da skrene dalje ili da zaustavi automobil pre nego što ih je udario, rekao je policajac.

Među povređenima je i 13-godišnji de?ak, a on i sedam drugih odvedeni su u bolnicu u utorak uveče nakon sudara u blizini tržnog centra u Sanivejlu, više od sat vremena južno od San Franciska, rekao je policajac.

Povezano

Sve vesti