mondo.rs,Beta

"Naselje se neće zvati po Bori Čorbi"

Autor:

Lokalna samouprava demantovala pisanje domaće štampe o nazivanju naselja po Bori Đorđeviću.

73
A- A A+

Iz lokalne samouprave Čačka su demantovali vest da će jedno naselje u tom gradu dobiti ime po rok muzičaru i frontmenu grupe Riblja Čorba, Borisavu Bori Đorđeviću.Predsednik Skupštinske komisije za određivanje naziva ulica u Čačku Miloš Marić rekao je agenciji Beta da "nije tačna vest" da će jedno naselje u Čačku dobiti ime po rok muzičaru Bori Đorđeviću.

"Nikakva inicijativa, niti predlog da neko naselje dobije ime po Bori Đorđeviću nije došla u lokalnu samoupravu", rekao je Marić, koji je i šef opozicione odborničke grupe Nova Srbija.

On je istakao da nijedno naselje u Čačku i nema zvaničan naziv i ocenio da je "nemoguće da samo jedno naselje dobije ime".

Marić je dodao da je Skupštinska komisija nadležna za davanje imena ulicama u gradu i da to zahteva utvrđenu administrativnu proceduru.

I pomoćnik gradonačelnika Čačka Milan Bojović, zadužen za mesne zajednice i infrastrukture, rekao je da ne postoji inicijativa da neko čačansko naselje dobije ime rok muzičara Bore Đorđevića.

"Ni na jednom sastanku se o tome nije govorilo. Ne znam ko je mogao da da takvu informaciju", rekao je Bojović novinarima.

Ranije su "Večernje novosti" objavile da će se grad Čačak 12. maja zahvaliti svom slavnom sugrađaninu i novo naselje nazvati njegovim imenom.

"Frontmen rok grupe Riblja Čorba prisustvovaće 12. maja otkrivanju table sa njegovim imenom. Na ovaj način lokalna samouprava želi da se zahvali svom slavnom sugrađaninu za sve što je učinio za umetnost, ali i za rodni grad. Toga dana u gradu će biti organizovana i svečanost, a Čačani su uvereni da će se na bini naći i Riblja Čorba.

U pitanju je jedno novo naselje u Čačku koje će se zvati po Čorbi. Odluku smo doneli još pre mesec dana i nema nikakve veze sa tim što je Đorđević pevao na mitingu Budućnost Srbije u Beogradu. On je Čačanin i to je uvek, gde god ga je put nosio, rado isticao. Zato smo odlučili da mu se makar malo zahvalimo i nazovemo naselje po njemu, rekao je sagovornik "Večernjih novosti" iz lokalne samouprave Čačka.

Čorba je u svojim pesmama i opevao Čačak, a mnogo puta je isticao da će se u njega kad-tad vratiti. Osim pesme "Zadnji voz za Čačak", koja se vrti duže od 30 godina i gde poručuje "isplati se kada stigneš, psihički se odmah digneš", nedavno je otpevao i pesmu za decu "Mačak iz Čačka". Mačak je, poput Bore, odavno otišao iz Čačka i sada svi pričaju kako je bogat i poznat, ali "jedan problem muči mačka, ne može bez Čačka".

Bora Đorđević rođen je u Čačku 1. novembra 1952. godine. Muzičku karijeru započeo je 1965. godine. Osnovao je bend Harmelini, koji je nastupao uglavnom u Čačku i okolnim mestima, a prvi put su svirali u školi. Sa Ribljom Čorbom upisao se u muzičke legende.

Povezano

Sve vesti