mondo.rs,mondo.me

Jake mere bezbednosti: Čuvaju vođu "Kavačkog klana"

Autor:

Nakon ubistva Veselina Veska Vukotića, oca navodnih vođa Škaljarskog klana, u ZIKS-u podigli mere opreza u obezbeđivanju Slobodana Kašćelana, koji slovi za šefa Kavačkog klana.

10
A- A A+
policija, teambuilding Foto: MONDO/Nikoleta Vukčević

Odmah nakon ubistva Vukotića, iz preventivnih razloga, mere bezbednosti prema vođi njima suprotstavljenog "Kavačkog klana” Slobodana Kašćelana podignute su na najveći nivo, piše Dan.

Podgorički dnevnik podseća da se odmah po dovođenju Kašćelana u spuški zatvor desio incident koji su inicirala lica bliska "škaljarcima", zbog čega je uprava ZIKS-a ovoga puta odmah reagovala.

Upozoreni su komandire da strogo vode računa da prilikom bilo kakve aktivnosti, a posebno nekome ko je blizak "škaljarskom klanu" ne bude omogućeno da priđe Kašćelanu.

Zbog mjera predsostrožnosti Kašćelan čak i ne ide sa drugim zatvorenicima na obroke, već mu se hrana donosi u ćeliju kako ne bi imao kontakta sa drugim pritvorenicima, piše Dan.

Ubijen otac vođa "Škaljarskog klana"!

Tokom šetnje strogo se vodi računa da ne bude u grupi sa osobama koje bi mogle da ga napadnu a termini za njegove posjete odvojeni su za poseban dan kada drugi zatvorenici nemaju pravo na to.

I "Kurir" piše da su u redovima "kavačkog klana" zavladali strah i panika.

Navodno su svi viđeniji "kavčani" već preduzeli određene mere kako bi se zaštitili od najavljene odmazde.

TAJNO IZRUČEN:Kako je kavački bos stigao u Crnu Goru

Čitulja koju je ocu, ubijenom Vukotiću, dao Jovan Vukotić, posebno rečenica "svako zna šta mu je činiti" tumači se kao poziv na opštu mobilizaciju "Škaljarskog klana".

Kako su za crnogorske medije rekli izvori iz istrage, likvidacija Veselina Vukotića u Kotoru 20. aprila pokrenuće niz novih brutalnih ubistava u Crnoj Gori, Srbiji i regionu.

Povezano

Sve vesti