mondo.rs

Drakonske kazne: Tri srpska kluba plaćaju 6 miliona!

Autor:

Posle informacija dobijenih od UEFA o mogućem nameštanju utakmica kažnjeni Proleter, Dinamo iz Vranja i Sinđelić, a Zemun, Budućnost iz Dobanovaca i Inđija opomenuti. Kazne i za Zvezdu i Partizan

Drakonske kazne: Tri srpska kluba plaćaju 6 miliona! Foto: MN Press

Disciplinska komisija FSS izrekla je drakonsku kaznu za tri srpska kluba.

Proleter, Dinamo iz Vranja i Sinđelić ukupno će platiti šest miliona dinara!

Fudbalski savez Srbije doneo je odluku o kažnjavanju nakon dojave iz UEFA o ugrožavanju integriteta fudbalskih mečeva, odnosno nakon ranog uzbunjivanja o sumnjivom klađenju.

SPISAK SUMNJIVIH MEČEVA

Zlatibor - Sinđelić 2:0, Dinamo - Sinđelić 4:1, Proleter - Radnički Niš 1:2, Inđija - Proleter 1:1, Partizan - Dinamo 6:0, Radnički Niš - Dinamo 2:1, Proleter - Zemun 4:1, Budućnost - Dinamo 1:2

"Disciplinci FSS su dobili informacije nadležnih organa UEFA i one se tiču ugrožavanja integriteta fudbalskih utakmica u Superligi i Prvoj ligi Srbije", navodi se u kratkoj napomeni iz FSS, prenose "Večernje novosti".

Superligaš Proleter iz Novog Sada je kažnjen sa 2,5 miliona dinara zbog sumnje u regularnost ishoda na tri meča.

Dinamo iz Vranja će morati da plati 1,5 miliona dinara zbog četiri sumnjive utakmice, od kojih je pod najvećom lupom ona sa Partizanom (6:0).

Prvoligaš Sinđelić je bio sumnjiv na dva meča i platiće dva miliona dinara.

Superligašu Zemunu i prvoligašima Budućnosti Dobanovci i Inđiji izrečene su samo opomene zbog sumnji posle klađenja na po jednoj utakmici.

Disciplinci FSS su kaznili i "večite rivale" zbog navijačkog divljanja sa obimnom pirotehnikom. Crvena zvezda će morati da plati 250.000 dinara zbog upotrebe baklji i petardi na četiri superligaške utakmice, dok će Partizan biti lakši za 150.000 dinara zbog pirotehnike na tri meča.

Povezano

Sve vesti