mondo.rs

Zvezda dobila najveću kaznu u istoriji ABA Lige!

Autor:

Zbog napada navijača na košarkaše Budućnosti pred početak pete utakmice finala plej-ofa ABA Lige na Mali Kalemegdan stiglo je rešenje o žestokoj kazni. Najvećoj u istoriji ovog takmičenja.

Zvezda dobila najveću kaznu u istoriji ABA Lige! Foto: MN Press

KK Crvena zvezda mts žestoko je kažnjena zbog ponašanja navijača na petoj utakmici finala plej-ofa ABA Lige protiv Budućnosti, u kojoj je osvojena šampionska titula.

Desetak navijača iz partera je tokom zagrevanja košarkaša Budućnosti nasrnulo na njih, zbog čega su se gosti povukli u svlačionice, a utakmica je kasnila skoro sat vremena, pošto su iz Podgorice zahtevali da se izgrednici sklone od njihove klupe.

Očekivano, ABA Liga je brzo donela rešenje o kazni...

Kako prenosi specijalizovani portal "Basketball Sphere", disciplinski sudija ovog takmičenja Saša Pavličić Bekić odredio je rekordnu kaznu od kada postoji regionalna liga.

Prve naredne dve utakmice u ABA Ligi koje Crvena zvezda bude igrala kao domaćin biće održane pred praznim tribinama (dozvoljeno će biti prisustvo samo u VIP i svečanoj loži), dok će na sledeće tri "domaća" meča moći da prisustvuju isključivo žene i deca do 14 godina.

Naravno, Crvena zvezda je kažnjena i novčano, sa 35.000 evra.

Povezano

Sve vesti