mondo.rs

Vujović napustio Niš: Igrači nemaju za sok...

Autor:

Rukomet u Srbiji iz dana u dan sve dublje tone...

Vujović napustio Niš: Igrači nemaju za sok... Foto: MN Press

Veselin Vujović je dao ostavku na mestu trenera niškog Železničara nakon iznenađujućeg poraza svoje ekipe od Vojvodine u Novom Sadu.

Legenda domaćeg rukometa je povukla neočekivan potez budući da su mu ostale još tri godine ugovora sa Nišlijama, ali ispunio je svoje najave, i napustio klub usled poraza od Novosađana. Sada već bivši trener Železničara naveo je na konferenciji za medije da je ponašanjem uprave degradiran kao trener i kao čovek i da napušta klub zbog izuzetno loših uslova za rad.


U razgovoru za "Sportski žurnal", Vujović je saopštio da se vratio u srpski rukomet iz najbolje namere, ali da se radom u inostranstvu verovatno odvikao od muka koje su prisutne u Srbiji.

"Dogovorili smo se neke stvari, a onda dolazim u situaciju da u deset uveče ne znam da li ćemo imati autobus da odemo na utakmicu. Igrači nemaju novac za sok ili čokoladu u pauzama na putu, da ne pominjem isterivanje iz stanova zbog neisplaćene kirije... Kako da motivišem igrača da se bori, gine na treningu ili utakmici ako tog dana nije jeo ili treba da ga izbace iz stana", objasnio je situaciju iskusni trener.

MONDO kolumna: Srbija mora da ide na Evropsko prvenstvo

Vujović je trenutno i selektor reprezentacije Slovenije, ne brine za posao, ali jasno je da je stanje u srpskom rukometu alarmantno i da je vreme da se stvari promene iz korena.

Povezano

Sve vesti