mondo.rs

Atletiku "prekipelo" - Kosta je na prodaju?

Autor:

Suspenzija napadača uticala je da klub počne da razmatra njegovu prodaju...

Atletiku "prekipelo" - Kosta je na prodaju? Foto: Tanjug/AP/Manu Fernandez

Dijego Kosta je ponovo u centru pažnje.

Prema navodima "Mundo Deportiva", Atletiko Madrid je stavio naturalizovanog Španca na transfer listu i spreman je da ga pusti da ode u narednom prelaznom roku uprkos želji trenera Dijega Simeonea da zadrži kontroverznog napadača u svojim redovima.

Kosta se nakon uspešne epizode u Čelsiju 2017. godine vratio u Madrid, ali je daleko od forme koja ga je krasila tokom njegovog prethodnog boravka među "jorgandžijama".

Kap koja je prelila čašu i zbog koje uprava kluba želi da raskrsti sa reprezentativcem Španije jeste suspenzija od osam utakmica koju je dobio zbog crvenog kartona u derbiju protiv Barselone.


Opšte je poznato da Dijego Kosta ima kratak fitilj i da su ovakvi ispadi u njegovoj režiji u najmanju ruku očekivani, ali čini se da je i članovima njegove "sigurne kuće" prekipelo i da ne žele više da trpe u pogledu rezultata zbog temperamenta napadača.

Dijego Simeone je ipak drugog stanovišta, on veruje da Brazilac može da mu pomogne i da je jedan od ključnih fudbalera za stil igre kojim Atletiko raspolaže. On ne brani svog napadača, ali smatra da klub može da se nosi sa njegovom suspenzijom, kao i da im je potreban u narednoj sezoni.

Budući da se veruje da će u Madridu uslediti rekonstrukcija tima, ne bi bilo čudno kada bi i Kosta bio jedan od igrača koji bi napustili klub.

Olakšavajuću okolnost za rešavanje ovog problema nudi i Pari Sen Žermen. Francuski šampion je prema navodima španskih medija ponudio Atletiko Madridu trampu u kojoj bi Španci dobili Edinsona Kavanija, a na drugu stranu bi otišao upravo Dijego Kosta.

Na taj način i jedni i drugi bi dobili potrebnu "novu krv" za naredne sezone, a Urugvajac bi verovatno dobro uklopio u način rada Simeonea ukoliko imamo u vidu da u Madridu već duže vreme igraju Dijego Godin i Hoze Himenez, kao i da reprezentacija iz Južne Amerike gaji sličan stil igre.

S obzirom da ni napadač PSŽ-a nije naročito zadovoljan u Parizu, ne bi bilo nerealno da se ovaj "trejd" i ostvari, a posebno bi zanimljivo bilo videti kako bi se slagali temperamentni Kosta i najskuplji fudbaler današnjice Nejmar Žunior.

Povezano

Sve vesti