mondo.rs

Najpopularnije estetske operacije u Srbiji

Autor:

Možete li da pretpostavite koje estetske operacije su u Srbiji najpopularnije?

Najpopularnije estetske operacije u Srbiji Foto: Guliver/Getty Images/Robert Daly

U Srbiji trećinu svih estetskih operacija čini uvećanje grudi, a muškarci su najzahtevniji pacijenti.

Zašto je operacija dojke i dalje među najtraženijim estetskim zahvatima, zbog čega danas muškarci čine trećinu pacijenata, ali i kako su izgledale hiruške intervencije u ratom zahvaćenom Južnom Sudanu i Palestini, samo su neke od priča iz medicinske prakse koju su estetski hirurzi Miodrag i Milan Colić pretočili u knjigu "Moje novo ja" predstavljenu u knjižari Delfi SKC.

Na promociji upriličenoj povodom obeležavanja 30 godina rada njihove bolnice, govorili su glumica Vesna Trivalić, književnica i slikarka Mirjana Bobić Mojsilović, psihoterapeut dr Zoran Milivojević, vlasnik izdavačke kuće Laguna Dejan Papić, kao i jedan od autora prim. dr Milan Colić.

U knjizi se navode iskustva lekara, ali i pacijenata kojih je u protekle tri decenije bilo više od 25.000. Sadrži anegdotu o bageristi iz Švajcarske koji je je doputovao u Beograd radi fejs-liftinga, iskušeniku koju je pre odevanja monaške odore došao na operaciju ušiju, ali i iskustvima nakon intervencije kojoj se podvrgao i sam doktor Milan Colić.

"Najzanimljivije priče iz medicinske prakse, kao i veliki broj stručnih tekstova, sabrani su među ovim stranicama, tako da knjiga predstavlja svojevrsnu hroniku našeg rada. U proteklih 30 godina oprobali smo se u svim aspektima estetske hirurgije, od intervencija na licu i telu, odstranjivanja svih vrsta benignih i malignih tumora kože, hirurškog lečenja gojaznosti do implementacije zlatnih niti zarad podmlađivanja. Sa ponosom mogu da kažem da smo bili pioniri u uvođenju nekih do sada široko rasprostranjenih metoda estetske hirurgije u Srbiji", kaže prim. dr Milan Colić.

Autori navode i podatak da čak 30 odsto svih estetskih operacija u Srbiji čine uvećanje i smanjenje grudi, a odmah za ovom intervencijom su operacija nosa, liposukcija i fejs-lifting. Više od polovine pacijenata su stranci, a najviše njih dolazi iz Švajcarske, Austrije i Nemačke.

Knjiga "Moje novo ja" autora Miodraga i Milana Colića izlazi u izdanju izdavačke kuće Laguna.

Povezano

Sve vesti