MONDO/Tanjug

"Nemamo ideju odakle naše limuzine u Severnoj Koreji"

Autor:

Lidera Severne Koreje su nedavno u Vladivostoku na železničkoj stanici čekale dve limuzine - Mercedes Majbah S600 Pulman Gard i Mercedes Majbah S62.

11
A- A A+
putin kim džong un Foto: Tanjug/AP Photo/Sergei Ilnitsky/Pool

Nemački Dajmler, proizvođač Mercedesa i njihovih blindiranih limuzina koje koristi lider Severne Koreje Kim Džong-un, saopštio je da nema pojma gde ih je on dobio i da nemaju poslovne odnose sa Severnom Korejom.

 Kim je Dajmlerove brendirane limuzine koristio na nekoliko vrlo visokih samita, uključujući i sastanak ove sedmice sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i oba njegova prethodna samita sa američkim predsednikom Donaldom Trampom.

Prodaja luksuzne robe Severnoj Koreji, uključujući i limuzine, zabranjena je sankcijama Ujedinjenih nacija koje imaju za cilj da izvrše pritisak na Pjongjang da napusti proizvodnju nuklearnog oružja, preneo je AP.

Kima su, međutim, čekale dve limuzine na stanici u Vladivostoku - Mercedes Majbah S600 Pulman Gard i Mercedes Majbah S62.

Pogledajte kako izgleda blindirani Mercedes Majbah S600 Pulman Gard:

Veruje se da je, takođe, koristio S600 Pulman Gard na samitu sa američkim predsednikom Donaldom Trampom u Singapuru prošlog juna i u Hanoju u februaru.

"Nemamo apsolutno nikakvu ideju kako su ta vozila isporučena Severnoj Koreji'', izjavila je portparolka Dajmlera Silke Mokert u pisanom odgovoru na izveštaj Asošieted presa o limuzinama objavljenom u sredu.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagram stranicama.

Povezano

Sve vesti