mondo.rs,Tanjug

Vučić u Kini: Za stolom sa Đinpingom, Putinom...

Autor:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je veoma ponosan na svoju zemlju koju predstavlja u Kini.

51
A- A A+
kina Foto: Tanjug/Nicolas Asfouri/Pool Photo via A

On je rekao da je tokom dana imao dobre sastanke sa državnicima mnogih zemalja, kao i da je tokom svečane večere sedeo za stolom pored kineskog predsednika Si Đinpinga, Li Kećijanga i Đuzepea Kontija, dok su sa druge strane bili predsednik Rusije i Kazahstana Vladimir Putin i Nursultan Nazarbajev.

Vučić je rekao da je danas dugo razgovarao i s premijerom Austrije Sebastijanom Kurcem, zatim da je imao dobar bilateralni sastanak sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom.

"Sastao sam i sa predsednicima Švajcarske, Mozambika, Kenije, Vijetnama i Kanade", rekao je Vučić novinarima.

Istakao je da su na svečanoj večeri u prepunoj hali najmoćniji ljudi sveta slušali o Srbiji i uživali u igri iz naše zemlje.

Vučić u Kini sa Putinom: Pratićemo situaciju na Kosovu

On je objasnio da je bila organizovana zajednička igra u kojoj su učestvovali Rusija, Filipini, Egipat i Srbija.

Vučić je naglasio da su izašli momci u šajkačama i devojke u srpskim narodnim nošnjama, kao i da su u okviru predstavljanja naše zemlje prisutni mogli da upoznaju Srbiju, vide Đerdapsku klisuru, naše manastire i slično.

vučić putin si đinping Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Istakao je da je jedna od najgledanijih televizija u svetu kineska CCTV u "prajm tajmu" od devet do 10 sati uveče imala emisiju o železari u Smederevu u kojoj su puštani i naši radnici i primetio da ni mi nismo imali takvu emisiju u Srbiji.

Vučić je dodao da su dali i nagradu ljudima iz HBIS kompanije koja je preuzela Železaru Smederevo, kao i da je veoma zadovoljan zbog svega toga.

"Takođe, biću jedan od trojice lidera koji će govoriti na zatvaranju ove konferencije, što je velika stvar za našu malu zemlju", rekao je Vučić i dodao je naša zemlja dobila veliku reklamu ona ne može da se meri novcem.

Povezano

Sve vesti