Ako su vam dosadile faširane šnicle i punjene tikvice, evo ideje za ukusan i brz ručak sa mlevenim junećim mesom. Potrebno vam je desetak minuta da ga "složite" u pleh, a onda samo treba da sačekate da se ispeče.
Sastojci:
Dve paprike oprane i iseckane na kockice
Pola kilograma mlevene junetine
Glavica crnog luka, sitno iseckanog
Jedan čen belog luka, sitno iseckan
Malo ulja
Dve šolje goveđe supe (iz kocke)
250 mililitara pirea od paradajza
Šoljica pirinča, nekuvanog
Suvi začin od povrća
Mirođija
150 grama izrendane mocarele ili drugog tvrdog sira
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni.
Na malo ulja izdinstajte crni luk, pa dodajte papriku isečenu na kockice i disntajte još dva-tri minuta.
Za sos, pomešajte supu iz kocke, pire od paradajza, začine i beli luk.
U vatrostalnu posudu stavite meso, dodajte pirinač i povrće i pomešajte, meso izgnječite viljuškom, da bude rastresito. Zatim sve zalijte sosom i izgnječite viljuškom još malo. Pecite 35 minuta, zatim pospite rendanim sirom i pecite još petnaestak minuta.
Imate li vi neki dobar recept za jela sa mlevenim mesom?
Trojica igrača Partizana ne treniraju: Željko Obradović otkrio detalje pred Makabi!
Poznat identitet više ubijenih osoba u masakru na Cetinju: Aco Martinović (45) kod sebe imao više od 80 metaka
Od ovog datuma biće -20, pašće pola metra snega: Prognoza Marka Čubrila za 2025, otkrio i kakvo leto nas čeka
"Ubio je našu decu potpuno svesno i hladnokrvno": Ispovest majke ubijenog Predraga u Arilju
Gordan iz Blaca pronašao pun štos novčanica na ulici: Saznao čije su, ali onda mu je nepoznata žena pokucala na vrata