mondo.rs

PET: "Idemo kući na Dorćol, pa neka krenu!"

Autor:

Gledali smo osmu epizodu serije "Pet" - ukoliko vi niste, znajte da slede spojleri.

PET: "Idemo kući na Dorćol, pa neka krenu!" Foto: Mondo/Goran Sivački

U prethodnoj, sedmoj epizodi serije na RTS-u, videli smo dosta novih romansi - Sonja i Suvi, Nina i Pigi, a Miči je Tili priznao da je zaljubljen u nju. Voja kreće na osvetničnu misiju zbog ubijenog brata, a pokvareni policajac Milan dobija naređenje da nestanu Pigi, Nina i Voja.

U osmoj epizodi, zatičemo Sonju i Stefana (Suvog) kako ćaskaju na krovu motela pored magistrale, prvo o Tili i Mičiju, a onda o problemima koje imaju u životu van situacije sa Ninom i Sonja saznaje da Suvi ima troje dece i bivšu ženu.

"Ako preživim ovo, uzeo sam moje i otišao", govori joj Suvi, a ona mu otkriva da je njen problem ljubav i moli ga da ne ide. "Ako budem išao, vodim te sa sobom".

Ujutru Tili odlazi za Beograd, a Sonja i Suvi se nalaze sa izvesnom gospođom Stanom u jednom napuštenom magacinu na selu.

"Publika nije prijateljska, budi spremna", upozorava je Stana, a potom Sonja izlaže starijim gospođama plan kako da se zaustavi migracija sa sela, ali nailazi na otpor. Objašnjavaju joj da nema nikoga tu zbog koga bi mogle da uzmu njen novac, jer su i psi otišli.

"Treba samo da se potpišete i radovi mogu da počnu već sutra. Ova zemlja je plodna i prelepa, zašto biste ikad odlazili odavde. Mi možemo da vam pomognemo da postanete gospodari svoje sudbine i da se pomogne još mnogim prigradskim naseljima i selima. Zauzvrat, ne tražimo apsolutno ništa", ubeđuje ih na kraju Sonja.

Nasred puta, Marko (Mali), nalazi se samo u gaćama i bademantilu sa jednim kriminalcem.

"Pajče i Ćelavi, hoću da nastavim tamo gde se stalo, a kao što si video iz dokumentacije, imam čime da mlatim", govori mu Mali. "U ovom našem poslu, smrt je priroda", odgovara mu sagovornik i ističe da je temelj svakog posla veliko poverenje kao što je uspostavio Ćelavi. "Ti hoćeš u njegove cipele. Problem je što te ne znam i ja ti tu zatvaram vrata." Ipak, govori mu da je dug ostao i da iako neće da sarađuje, dug će da naplati sada Marku, koji ga ubeđuje da je sve u gepeku.

"Ja sam bio Radetov ’mali’, tako sam i dobio nadimak", otkriva Marko na pitanje šta zna o Radetu, a onda na pitanje o rudniku kaže: "Njime plaćam ono što će tek da usledi".

Dok Bogdan i Tili doručkuju, u kuću im iznenadno dolazi Adam sa ćerkicama i donosi Tili poklone i izvinjenje u vidu toga što joj je vratio sav novac. Tili je u šoku, ali Bogdan ne deluje zaprepašćeno uopšte.

U kolibi, Nina je u depresiji i besna je "ništa ne ide kako je isplanirala" i Pigiju govori da mu je možda previše dopustila. "Samo da znaš ono među nama, to je bilo ništa, to ti je jasno", govori mu, na šta se on šali da mu je bila samo "recka". "Javi kad smisliš šta hoćeš od mene", govori joj i dodaje da ljude nikad nije voleo, ali jeste "lekove od kojih prestaju bolovi" i ljubi je u usta pre nego što ode.

Kod Aleks posao ide po planu i ugovara sastanak sa Srđanom koji joj se svideo kada je udarila druga i njega kolima. Vraća joj pola para od onoga što im je dala za popravku, ali ga ona zove na šejk da ga časti. "Ne znam šta će devojka da mi kaže na to. Ali, možemo na večeru. Zvaću te", govori joj on i odlazi uz insinuaciju da mogu da se viđaju, ali da neće ostaviti devojku.

Junakinje serije "Pet" za MONDO

Kaći u posetu na radnom mestu u banci dolazi sin i dopušta joj da ga zagrli. Ona ga vodi u bolnicu da se izvini dečku kog je udario u školi.

"Odlučila sam", govori Nina Pigiju. "Dosta je bilo, neću više da se krijem, idemo kući na Dorćol, pa neka krenu." Usred noći, Pigija bude neki zvuci i s pištoljem dok pretražuje, u kuhinji kolibe nailazi na Voju.

"Zdravo Nemanja, dosta je prošlo", govori mu Vojkan koji je u opremi specijalca i s oružjem. "Svi su živi, nisam imao nameru da pravim problem. Ubili su mi brata Nemanja, isti ovi što jure i vas. Zadnjih dana radim stvari za koje sam rekao da neću više", ističe Voja i dodaje da su ih i oni našli kao i on, kao i da stižu. Ali, on će ih sačekati, pa će se već „ispričati na kafi“. Pigi, Nina i ekipa odlaze, a Vojkan u zoru motri predeo oko kolibe.

Grupa naoružanih maskiranih muškaraca se približava kolibi, ali Voja je spreman za njih i ubija ih jednog po jednog. Leševe pakuje u spremne kese i u kola, a potom detonira bombe po vikendici.

Povezano

Sve vesti